Para bozdurma bahanesiyle dolandırıcılık iddiası

Para bozdurma bahanesiyle dolandırıcılık iddiası -5 ilde esnaftan dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişi, yaklaşık 450 bin araç incelenerek Eskişehirde yakalandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir, Denizli, Bursa, Manisa ve Balıkesirde para bozdurma bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheli, yaklaşık 450 bin araç incelenerek Eskişehirde gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, Eskişehirde birkaç esnaf, komşu dükkandan gelip 200 lira bozdurması gerektiğini ancak acelesi olduğunu ve bozduracağı parayı daha sonra göndereceğini söyleyerek kendilerinden para alan şüpheli tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla polise başvurdu.
     Polisin yaptığı araştırmada, Metin Ş. (49) adlı şüphelinin, dolandırıcılık amacıyla esnaf dükkanlarına girmeden önce uzak bir alana aracını park ettiği ve üzerine iki kat gömlek giydiği, dükkandan ayrıldıktan sonra üstteki gömleği çıkarıp aracıyla kentin kalabalık olmayan mahallelerine gittiği belirlendi.
     Şüphelinin aracının plakası ve özelliklerine ilişkin bilgileri tespit eden polis, yaklaşık 450 bin aracı inceledikten sonra Eskişehirde durdurduğu araçta, Metin Şyi gözaltına aldı.
     Denizli ile Bursanın İnegöl, Manisanın Salihli ve Balıkesirin Susurluk ilçelerinde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı ve Eskişehirde 14 ayrı dolandırıcılık suçundan poliste kaydı bulunduğu belirlenen Metin Ş, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Fatih Doğan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Para bozdurma bahanesiyle dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER