Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi

Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi -TBMM ve AB tarafından düzenlenen 25 Eylül Salı günü Şanlıurfada gerçekleştirilecek


ŞANLIURFA (A.A) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından düzenlenen Kültürler Arası Diyalog Forumu toplantısı, 25 Eylül Salı günü Şanlıurfada gerçekleştirilecek.
     Parlamentolar arası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında gerçekleştirilecek 3 diyalog formundan ilkini oluşturacak olan toplantıda, kültürler arası diyalog ve AB, kültürel çeşitlilik ve medyanın rolü, Türkiye ve ABde kültürler arası diyalog kapsamında yerel yönetim politikaları ve kültürel çeşitliliğin benimsenmesi gibi konular ele alınacak.
     Toplantıda, Türkiye ve ABden milletvekilleri, yerel siyasetçiler ve gazeteciler ile akademisyenler katılacak.
    
     -Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi
    
     Söz konusu proje, Türkiyedeki sivil toplumun siyasi hayata katılımını güçlendirmek ve donanımlı siyasi kanalların kurulmasını sağlayarak Türkiye ile AB arasındaki bilgi ve anlayışın gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
     2 yıl sürecek olan proje kapsamında, 6 sempozyum, 3 diyalog forumu ve 2 uluslararası yaz kampı ile 27 ikili ziyaret düzenlenecek.
     Projenin bir diğer amacı ise Türkiyenin AB sürecine ilişkin toplumun bazı kesimlerinde var olan olumsuz algıları azaltarak süreçte Türkiyenin yakalayacağı fırsatlar konusunda farkındalık yaratmak.
    
     Muhabir: Müslüm Etgü
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER