Peygamberler Şehrinde aşure dağıtımı

Peygamberler Şehrinde aşure dağıtımı -Belediye Başkanı Fakıbaba: Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlarımıza 5 bin kase aşure ikram ediyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan ve Peygamberler şehri olarak da adlandırılan Şanlıurfada, Muharrem ayı dolayısıyla 5 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu.
     Şanlıurfa Belediyesince Atatürk Bulvarında kurulan platformda hazırlanan aşurelerden almak isteyen vatandaşlar, sabahtan itibaren bu alanda toplandı.
     Görevlilerin yardımıyla sıraya konulan vatandaşlara Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbabanın da katıldığı törenle aşure dağıtıldı. Vatandaşlar, plastik kaplara konulan aşureleri aynı mekanda hazırlanan masalarda yedi. Dağıtılan 5 bin kase aşure, birkaç saat içerisinde tükendi.
     Belediye Başkanı Fakıbaba, dağıtımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, uygulamayı geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.
     Vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade eden Fakıbaba, şunları kaydetti:
     Bugünlerde Türkiyenin ve dünyanın her yerinde aşure dağıtımı yapılmaktadır. Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlarımıza 5 bin kase aşure ikram ediyoruz. Bana göre bu geleneği devam ettirmek Şanlıurfa için çok önemli.
     Dağıtım törenine, Belediye Başkan yardımcıları Fevzi Yücetepe, Mustafa Aydın ve Mahmut Kırıkçı da katıldı.
     Bu arada kentte Muharrem ayı dolayısıyla bazı sivil toplum kuruluşları da hazırladıkları aşureleri şehrin farklı bölgelerindeki stantlarda vatandaşlara ikram ediyor.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Peygamberler Şehrinde aşure dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER