Peygamberler şehrinden Suriyeye yardım eli

Peygamberler şehrinden Suriyeye yardım eli -Şanlıurfa Belediye encümenleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Suriyede zor şartlarda yaşayan vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasının kapsamının genişletilmesi için Vali Cel


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediye encümenleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Suriyede zor şartlarda yaşayan vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyasının kapsamının genişletilmesi için Vali Celalettin Güvençten destek istedi.
     Belediye encümenlerinin önerisiyle hayata geçirilen Suriyeli Kardeş Yardım Bekliyor projesine destek veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yardım kampanyasının kent geneline yayılması amacıyla bir çalışma başlattı.
     Bu kapsamda Vali Güvençi ziyaret eden gönüllüler, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verip, destek istedi.
     Vali Güvenç de proje çerçevesinde toplanan insani yardım malzemelerinin dün kamyonla çatışmaların yaşandığı Suriyeye ulaştırıldığını söyledi.
     Suriye halkının gönderilen malzemeler dolayısıyla Şanlıurfalılara şükranlarını ilettiğini aktaran Güvenç, Sizin adınıza öncelikle çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. O bombalar, orada yağarken, o kadar zulüm, sıkıntı varken Allaha şükür yine görevimizi yaptık, bu fakir millet işini yaptı. Gözlerim doldu, çünkü hakikaten çok sıkıntıdalar. 3-4 gün bombalandılar ama bizim yardımımız onlara ulaştı dedi.
     Güvenç, ayrıca Suriyede sınırdaki bir depoda bulunan 2 bin ton buğdayın bir bölümünün dün yapılan hava saldırısının ardından yandığını, söndürme çalışmaları için itfaiye ekibi gönderdiklerini söyledi.
     Celalettin Güvenç, malzemelerin Suriyeye ulaştırılmasına eşlik eden Valilik Proje Koordinatörü Mehmet Emin Özçınardan orada yaşadıklarını anlatması istedi.
     Özçınar da malzemeleri Rasulayn bölgesinde yetkililere teslim ettiklerini belirterek Oradaki insanların yüzündeki sevinçleri beni çok etkiledi, sevinçten gelip bizi kucakladılar. Çok mutlu oldum dedi.
    
     -Komite Başkanı Saraç
    
     Belediye Encümeni ve Komite Başkanı Adil Saraç da Suriyede yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdi.
     15 gün içerisinde 306 oda, dernek ve sivil toplum kuruluşuna ulaştıklarını belirten Saraç, Gitmemiz gereken yerlere gittik. Çalışma içinde gıda, giyim, ilaç ve halı gibi ihtiyaçlarımızı belirttik. Giyim kuşam konusunda pek fazla bir sıkıntı yok daha çok ilaç, gıda ve battaniye konusunda sıkıntılarımız var, bunların karşılanması lazım dedi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Peygamberler şehrinden Suriyeye yardım eli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER