Pınarbaşı 14. Doğa Turu ve Kültür

Pınarbaşı 14. Doğa Turu ve Kültür Festivali -Renkli görüntülere sahne olan festival, yarın sona erecek


KASTAMONU (A.A) - Pınarbaşı ilçesinde bu yıl 14üncüsü düzenlenen Doğa Turu ve Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.
     İlçe merkezinde gerçekleştirilen festivale, yöre halkının yanı sıra Kastamonudan ve diğer illerden vatandaşlar da ilgi gösterdi. İlçenin farklı noktalarında davul-zurna eşliğinde gezen köçekler, konukları çeşitli oyunlar eşliğinde karşıladı.
     Konuklara ve vatandaşlara, ilçe merkezindeki parkta dev kazanlarda pişirilen yemeklerden ikram edildi. Festival etkinliklerine yöresel kıyafetlerle katılan vatandaşlar, konukların ilgisini çekti.
     Renkli görüntülere sahne olan festival, yarın sona erecek. Bazı sanatçıların konser vereceği festival kapsamında Horma ve Valla kanyonları ile Ilıca Şelalesine doğa gezisi düzenlenecek.
     Pınarbaşı Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, etkinliklerin huzur ortamında geçmesini temenni etti.
     Festivalin ilçenin tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirten Taşçı, Pınarbaşının turizm potansiyeli bakımından son derece önemli bir ilçe olduğunu vurguladı. Taşçı, Amacımız güzel ilçemizi tüm Türkiyeye tanıtmaktır. Bizler Pınarbaşını tüm Türkiyeye açmak, bu güzellikleri halkımızla paylaşmak istiyoruz diye konuştu.
     Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ise Şenlikler birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz organizasyonlardır. Bizler de festivaller sayesinde gurbetteki vatandaşlarımızla yılda bir iki gün de olsa kaynaşma fırsatı buluyoruz. Festivale destek olan ve bizleri yalnız bırakmayan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Çelik - Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Pınarbaşı 14. Doğa Turu ve Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER