Romanlara hakaret davası

Romanlara hakaret davası -Bursada, yerel bir gazetedeki köşe yazısında Çingeneye beylik vermişler önce babasını asmış ifadesini kullandığı iddia edilen sendikacının yargılanmasına devam edildi


BURSA (A.A) - Bursada, yerel bir gazetedeki köşe yazısında Roman vatandaşlara hakaret ettiği öne sürülen sendikacının yargılanmasına devam edildi.
     Bursa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Basın yoluyla hakaret suçundan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlunun yargılanmasına devam edildi. Duruşmada sanık Türkoğlu, müşteki Bursa Romanlar Derneği Başkanı Efkan Özçimen ile sanığın avukatı Selahattin Karaman hazır bulundu.
     Yerel bir gazetedeki köşe yazısında, Teşbihte hata olmasın, Çingeneye beylik vermişler önce babasını asmış şeklindeki cümlesiyle Roman vatandaşlara hakaret ettiği öne sürülen Türkoğlu, suçlamayı kabul etmedi.
     Köşe yazısında Milli Eğitim Bakanlığı ve uygulamalarını eleştirdiğini savunan Türkoğlu, Çocukluğumdan beri duyduğum, bildiğim hakaret içermeyen sözler kullandım. Amacım bakanlığın uygulamalarını eleştirmekti. Benim Roman vatandaşlarla alıp veremediğim bir şey yok. Onları rencide etmek, aşağılamak gibi bir niyetim olamaz. Ayrıca bir hafta sonraki yazımda da yanlış anlaşılmaya yönelik düzeltme mahiyetinde bir yazı daha yazdım dedi.
     Sanığın avukatı Selahattin Karaman ise suçun manevi unsurları oluşmadığı için müvekkilinin beraatını talep ederek, Müvekkilimin yazısı incelendiğinde bunun Roman vatandaşlarla hiçbir ilgisinin olmadığı görülecektir diye konuştu.
     Müşteki Özçimen de davaya Romanları temsil etmek için katıldığını belirterek, Öğretmen olan sanığın köşe yazındaki Romanlar için kullandığı sözlerden rahatsızlık duyduk ve bizden özür dilemesini istedik. Fakat sanık, bir sonraki yazısında özür dilemek yerine benim tepkimi abartılı bulduğunu söylemiş. İstediğimiz tek bir özürdü. Ondan şikayetçiyim dedi.
     Hakim, duruşmayı erteledi.
     Sanık Türkoğlu, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, bu davanın açılmasının çok garip olduğunu savunarak, Burada ayrımcılığı, farklılığı, ötekileştirmeyi bu davayı açıp bunu bu noktaya getirenler yapıyor. Tabii ki biz de bu saatten sonra bu kişiler hakkında şikayetçiyiz ifadelerini kullandı.
     (CM-DOĞ)
<< Önceki Haber Romanlara hakaret davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER