RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi

RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi -Bursa Valisi Harput: Asırlarca bu coğrafyada beraber yaşamışız. O nedenle de bu zirvenin önemi bir kat daha artıyor


BURSA (A.A) - Bursa Valisi Şahabettin Harput, kentte düzenlenecek RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi ile ilgili, Asırlarca bu coğrafyada beraber yaşamışız. O nedenle de bu zirvenin önemi bir kat daha artıyor dedi.
     Vali Harput, Rumelili Yönetici İşadamı ve Sanayicileri Derneği (RUMELİSİAD) tarafından 1-2 Aralık 2012de gerçekleştirilecek programın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, zirvenin önemine değindi.
     Elveda Rumeli dediğimiz coğrafyaya, yeniden Merhaba Rumeli diyoruz ve demek durumundayız diyen Harput, Türkiyenin 7 milyar 500 milyon dolarlık bir ihracatının olduğu, 2 milyar dolarlık bir yatırımının olduğu çok önemli bir coğrafya. 12 ülke, Avrupanın kalbi, Avrupanın kaderi hep buradan belirlenmiş. Bu güne gelinceye kadar pek çok şeyi paylaşmışız. Asırlarca bu coğrafyada beraber yaşamışız. O nedenle de bu zirvenin önemi bir kat daha artıyor ifadelerini kullandı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise zirvenin zamanlama açısından çok önemli olduğunu belirterek, Hem Balkan savaşlarının 100. yılı hem de şu anki süreçte önemli bir konu. Bu konuda bu zirve çok önemli. Balkanlar stratejik bir bölge, bizim de yüz yılardır aynı çatı altında yaşadığımız, çok etnikli, çok dinli, çok kültürlü dünyanın en stratejik ve hassas bölgelerinden biri. Türkiyenin her zaman içinde olması gereken bir bölge ve etkin bir ülke olup rol alması gerekiyor diye konuştu.
     RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kırcı da yeni dünya düzeninde ülkeler arasında her ne kadar sınırlar olsa da, insanlığın ihtiyaçlarının aynı olduğunu ifade ederek, İnsanlık, öncelikle gıda ve barınma, sonrasında da ekonomik yeterliliğine göre diğer ihtiyaçlar için var gücüyle çalışıyor, üretiyor. Üretim süreçlerini iyileştirdikçe yatırım yapıyor, istihdam sağlıyor, ülkesine katma değer sağlıyor. Elbette sadece üretmek yeterli olmuyor. Satmak, paraya dönüştürmek gerekiyor. Üstelik sadece kendi vatandaşına değil, tüm dünyaya dedi.
     Tanıtım toplantısına, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, Proje Başkanı Şahap Aktaş ve dernek üyeleri katıldı.
     Zirvenin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, diğer Balkan ülkelerinden gelen ekonomi ve devlet bakanları ile iş adamı heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 1 Aralık Cumartesi günü saat 11.00de düzenlenecek açılış öncesinde, Türk ve yabancı iş adamlarının ikili iş görüşmeleri yapacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Semih Kır / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER