Sabır beldesinde ziyaretçi yoğunluğu

Sabır beldesinde ziyaretçi yoğunluğu -Viranşehirde Hz. Eyyüp Peygamberin türbesinin bulunduğu Eyyüp Nebi beldesinde Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir ilçesinde Hz. Eyyüp Peygamberin türbesinin bulunduğu Eyyüp Nebi beldesinde Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
     İlçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan beldeye gün boyunca ilçe merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda vatandaş geldi.
     Hz. Eyyüp Peygamber ve eşi Hz. Rahimenin yanı sıra Hz. Elyasa Peygamberin türbelerini ziyaret eden vatandaşlar, buradaki camilerde dua edip Kuran-ı Kerim okudu.
     Eyyüp Nebi Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi beldeye ziyaretlerin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.
     Ziyaretçilerin sadece Şanlıurfalılardan oluşmadığını, bölgenin farklı illerinden çok sayıda kişinin beldeye gelerek dua ettiğini aktaran Yıldırım, Eyyüp Peygamberin sırtını dayadığı taşa vatandaşlarımız da sırtını dayayıp sabır diliyor. Burası önemli bir mekan ve her yıl özelikle dini bayramların arifesinde çok sayıda kişiye ev sahipliği yapıyor diye konuştu.
     Ziyaretçilerden Abdullah Kanyup ve Terfe Sedir de komşu ülke Suriyede akrabalarının yaşadığını belirterek, iç savaşın son bulması için dua ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Sabır beldesinde ziyaretçi yoğunluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER