Sakarya Sürücü Kursları Derneği Genel Kurulu

Sakarya Sürücü Kursları Derneği Genel Kurulu -Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı Yılmaz: Sürücü kurslarının sayısının sınırlandırılmasını istiyoruz


SAKARYA (A.A) - Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Yılmaz, sürücü kurslarının sayısının sınırlandırılmasını istediklerini söyledi.
     Sakarya Sürücü Kursları Derneğinin Yusuf Selim Kültür Merkezinde düzenlenen genel kurulunda konuşan Yılmaz, federasyonun 45 ilde derneği ve diğer illerde de temsilcilikleri bulunduğunu belirterek, sürücü kursları alanında en büyük sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydetti.
     Eğitimin kalitesini artırmak ve karayolu güvenliğinin sağlanması için mücadele ettiklerini anlatan Yılmaz, Birinci hedefimiz, kaliteli sürücüler yetiştirmek. İkinci hedefimiz, halkın güvenini tazelemek. 25 senelik eğitim mevzuatımız var. Günümüzün şartlarına göre bu mevzuatla devam etmek mümkün değil, bunun değişmesini istiyoruz, yetkilerle ve ilgililerle görüşüyoruz diye konuştu.
     Stajyer sürücü uygulamasına başlanmasını istediklerini dile getiren Yılmaz, E sınıfı sürücü belgesi alınabilmesi için 3-4 yıl boyunca B sınıfı sürücü belgesine sahip olunması şartı getirilmesini istediklerini bildirdi.
     20-30 yıl önce ehliyet almış sürücülerin belirli aralıklarla trafik kurallarındaki değişikleri güncellemelerini istiyoruz diyen Yılmaz, şöyle konuştu:
     Biz bunu sosyal sorumluluk projesi görüyoruz, herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Belirli zamanlarda kurslara gittiklerinde trafik eğitimi imkanı sunuyoruz. Sürücü kurslarının sayısının sınırlandırılmasını istiyoruz çünkü çok fazla sürücü kursu var, çok olunca da kalite düşüyor. Düşmesinin sebebi de müşteri bulma derdi... İster istemez haksız rekabet olup, fiyatlar aşağı iniyor, aşağı inince de eğitimin kalitesi düşebiliyor.
     Sürücü eğitiminden taviz veremeyiz çünkü insan hayatı söz konusu. Bunlar iyi denetlenmeli ve kalite artırılmalı.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakarya Sürücü Kursları Derneği Genel Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER