Selde yıkılabilir gerekçesiyle boşaltılan binada

Selde yıkılabilir gerekçesiyle boşaltılan binada eğitim yapıldığı iddiası -Trabzon Vali Vekili Sarıaslan: Okulda, iddia edildiği gibi heyelan ve sel riski yoktur, teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye d


TRABZON (A.A) - -Trabzon Vali Vekili Kamil Sarıaslan, Okulda, iddia edildiği gibi heyelan ve sel riski yoktur, teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye devam etmektedir dedi.
     Sarıaslan, Valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Köprübaşı ilçesi Beşköy beldesinde eğitim öğretime devam eden Adnan Kahveci İlkokulunun selde yıkılabileceği ve tehlike arz ettiği yönünde ulusal bir gazetede haber çıktığını anımsattı. Sarıaslan okulun böldede 1998 yılında gerçekleşen sel üzerine 2003 yılında belediye binası olarak inşa edildi söyledi.
     Okulun, daha sonra belediye yeni binasında hizmet vermeye başladıktan sonra Bayındırlık ve İskan Müdürlüğünün teknik elemanlarının uygun görüşü doğrultusunda Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildiğini belirten Sarıaslan, şöyle devam etti:
     Bina bu tarihten itibaren Adnan Kahveci İlkokulu olarak hizmet vermektedir. Dolayısıyla okulda haberde iddia edildiği gibi heyelan ve sel riski olmayıp, teknik elemanların raporları çerçevesinde hizmet vermeye devam etmektedir.
     Beşköy Belde Belediye Başkanı Yahya Narmanlı ise okul binasında bir sorun olmadığını, okul çevresinde bazı tadilatlara ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Selde yıkılabilir gerekçesiyle boşaltılan binada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER