Seslerle Anadolu Sivasta ikinci kez sahnelenecek

Seslerle Anadolu Sivasta ikinci kez sahnelenecek -Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Çınar: Oyun, Türk insanının, her yöreden beğendiği, sevdiği, hiç yabancı olmadığı Türk ezgilerinden oluşuyor


SİVAS (A.A) - Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Seslerle Anadolu adlı müzikal oyunla Sivastaki sanatseverlerin karşısına ikinci kez çıkacak.
     ADOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, Büyük Otelde düzenlediği basın toplantısında, Seslerle Anadolunun Sivasta ikinci kez temsil edileceğini belirtti. Yoğun istek üzerine Sivasa yeniden geldiklerini aktaran Çınar, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün Sivas ve Kayseriyi pilot il seçtiğini anımsattı.
     Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün Türkiyede 6 yerleşik sahnesinin dışında 12 pilot ilde temsil sunduğunu aktaran Çınar, Devlet Opera ve Balesi, 18 ilde düzenli temsillerini gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla bu durum, Devlet Opera ve Balesinin Türkiyenin kültür sanat tarihi hayatına katkı yapması anlamındaki görevini yerine getirmesinde önemlidir dedi.
     Sivasın yanı sıra Bolu, Yozgat, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Diyarbakır ve Bursa illerine turne düzenlemeyi planladıklarını belirten Çınar, ADOB için 17 Kasım gecesinin önemli olduğunu söyledi. Çınar, o gece Diyarbakırda Töre, Ankarada Amazonlar ve Kayseride Seslerle Anadolunun temsil edileceğini ifade ederek, bunun ADOB için bir ilk olduğunu belirtti.
     Seslerle Anadolu adlı müzikal oyun hakkında bilgi veren Çınar, Oyun, Türk insanının, her yöreden beğendiği, sevdiği, hiç yabancı olmadığı Türk ezgilerinden oluşuyor. Seyircilerin müzik dinleyeceği bu eserde, Türkiyenin kültürüyle ilgili bazı ögelerin de altı çizilecek ifadelerini kullandı.
     Şarkı ve türkülerin bir metin eşliğinde projelendirmesinin Şadi Erdoğana, türkü düzenleme ve müziğin Ali Aykaça, sahne düzenin ise Murat Akara ait olduğu eser, 18 Kasım saat 20.00de Atatürk Kültür Merkezinde seyirciyle buluşacak. Oyunun biletlerinin, 12 Kasımdan itibaren Sivas Devlet Tiyatrosu gişesinde satışa sunulduğu belirtildi.
     Seslerle Anadolu, 17 Ocakta Sivasta sahnelenmişti.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Seslerle Anadolu Sivasta ikinci kez sahnelenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER