Sesli Kütüphane hayata geçiyor

Sesli Kütüphane hayata geçiyor -Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: -(Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi) Proje ile hem çocuklarımızı kitap ile buluşturacağız hem de Türkçenin dünya kütüphanelerinde yer almasını s


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi ile hem çocukları kitap ile buluşturacaklarını hem de Türkçenin dünya kütüphanelerinde yer almasını sağlayacaklarını bildirdi.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamaya göre, Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi ile okulların kullanımına sunulmak üzere sesli kütüphane oluşturuluyor.
     Bu sayede çok sayıda kitap, sesli hale getirilerek internet üzerinden okulların kullanımına sunulacak.
     Projeyle okul çağı çocuklarının dinleme, anlama ve konuşma becerilerinin artması, ayrıca Türkçe dilindeki sesli kitapların dünya dijital kütüphanelerine girmesi ve tüm dünyaya ulaşması amaçlanıyor.
     Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı, geçtiğimiz yıl 25 milyon liralık mali destek programını açıkladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
     Bu rakamın 15 milyon liralık kısmı Ankarada yenilikçi uygulamaların desteklenmesi başlığı altında gerçekleşti. Bu çerçevede Ajansımıza sunulan projelerin Ankaranın yenilikçilik kapasitesini, kurumların ve firmaların yenilikçi uygulamalar ile küresel rekabet edebilirliğini artırmasını istiyoruz. Bu projelerden bazıları ise bakış açısı ve yaklaşımı ile bizleri ayrıca heyecanlandıran projeler. Okullar İçin Sesli Kitaplar Projesi de bunlardan birisi. Eğitim alanında yapılacak her çalışmanın geleceğe yönelik zincirleme etkisi olacağına inanıyoruz. Proje ile hem çocuklarımızı kitap ile buluşturacağız hem de Türkçenin dünya kütüphanelerinde yer almasını sağlayacağız.
    
     Muhabir: Recep Demir
     Yayıncı: Fazilet Özer
<< Önceki Haber Sesli Kütüphane hayata geçiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER