Şeyh Edebali Camisi temel atma töreni

Şeyh Edebali Camisi temel atma töreni -Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş: -Camilerimiz tarih boyunca hem ibadet için kullanılmış hem de insanları eğitmek için kullanılmış -Arzu ediyorum ki bu cam


SAKARYA (A.A) - Adapazarı ilçesindeki Şeyh Edebali Camisinin temeli törenle atıldı.
     Camili Mahallesinde düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, camilerin birçok fonksiyonu bulunduğunu, en önemli fonksiyonlarından birinin de din eğitimi olduğunu söyledi.
     Erbaş, din eğitiminden mahrum kalan insanların eğitim için camilere gelmesi gerektiğini belirterek, Camilerimiz tarih boyunca hem ibadet için kullanılmış hem de insanları eğitmek için kullanılmış. Arzu ediyorum ki bu cami bittikten sonra vatandaşlarımızın ibadetinin yanında onların eğitimi konusunda, çocuklarımızın eğitimi konusunda da büyük bir fonksiyon icra etsin. İstiyorum ki kahvehanelerden bütün vatandaşlarımız gelsinler, burada cami derslerine iştirak etsinler diye konuştu.
     Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Cami Dersleri hazırladıklarını dile getiren Erbaş, vatandaşları camilerdeki Kuran-ı Kerim derslerine davet etti.
     Erbaş, Türkiyede Kuran kurslarının 18 bine ulaştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Ancak 18 bin Kuran kursumuzun yüzde 94ü kadın Kuran kursları. Nerede bizim erkeklerimiz- Erkeklerimizi de camilerimize bekliyoruz. Camilerin bitişiğindeki Kuran kurslarına bekliyoruz. 7den 77ye bütün insanımıza hizmet edecek bir fırsatı yakaladık. Bu fırsatı camilerimizi eğitim yuvalarına dönüştürerek gerçekleştirmeye çalışalım. Yoksa bu camilerimiz namaz vakitlerinde açılıp kapanan bir yer şeklinde hizmet etmesin.
     O zaman yazıktır buralara harcanan paralara. Gün boyu açık olsun, eğitim için kullanalım. İmamlarımızı, din görevlilerimizi bunun için yetiştiriyoruz. Bunun için onlar var. Bu camimizin de eğitim öğretim noktasında en güzel bir şekilde hizmet edeceğini düşünüyorum.
    
     -Vali Büyük-
    
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise toplumu eğiten, toplumu faydalı hale getiren, güzel ve hayırlı insanlar haline getiren külliyenin, ibadethanenin temelini attıklarını kaydetti.
     Sakarya gibi büyük bir ilde büyük bir camiye ihtiyaç olduğuna işaret eden Büyük, Sakaryanın çok önemli bir eksikliğinin bu camiyle tamamlanacağını düşünüyorum. Bu cami sadece ibadet değil, toplumumuzun eğitilmesi, sosyal hayata katılımın sağlanması noktasında örnek teşkil edecek cami hüviyetindedir. Allah hayırlı etsin, Allah kabul etsin diye konuştu.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak, temele harç döktü.
     12 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan Şeyh Edebali Camisi, 5 bin kapalı, 5 bin açık olmak üzere 10 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sunacak.
     Camide konferans salonu, kütüphane, kreş, kapalı otopark, morg, sığınak ve eğitim amaçlı salonlar da yer alacak.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Şeyh Edebali Camisi temel atma töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER