Seyyah Hareketlilik Projesi

Seyyah Hareketlilik Projesi -Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Seyyah Hareketlilik Projesi kapsamında Vandan 140 kız öğrenci Erzurum, Adıyaman ve Şanlıurfaya uğulandı


VAN (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Seyyah Hareketlilik Projesi kapsamında Vandan 140 kız öğrenci Erzurum, Adıyaman ve Şanlıurfaya gönderildi.
     Öğrenciler için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde uğurlama töreni yapıldı. Törene, İl Müdürü Aslan Sinir, kurum yetkilileri ve aileleri katıldı.
     İl Müdürü Sinir, gençlerin ülkenin farklı illerine seyahat etmeleri, akranlarıyla tanışmaları ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında Vandan 14-17 yaş grubundaki 140 kız öğrenciyi Erzurum, Adıyaman ve Şanlıurfaya uğurladıklarını bildirdi.
     Bakanlığın hazırladığı proje kapsamında 81 ilden katılacak yaklaşık 100 bin gencin farklı kültürdeki akranlarıyla bir araya geleceklerini ifade eden Sinir, bu da birlik ve dayanışmayı güçlendireceğini kaydetti.
     Bu proje sayesinde gençlerin yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkânına kavuşacaklarını belirterek, şunları söyledi:
     Bu geziler gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine, toplumsal ilişkilerini artırmalarına ve kendilerini ifade etmelerine önemli katkı sunacaktır. Gençlerimiz öz güven ve vizyon kazanacaklardır. Gençlerimiz arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması açısında bu proje çok önemlidir dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Seyyah Hareketlilik Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER