Sofra Mezopotamyada Kuruluyor projesi

Sofra Mezopotamyada Kuruluyor projesi -Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay: Önce kişisel olarak sulhu tavsiye etmeliyiz ve yaşamalıyız


BİNGÖL (A.A) - Sosyal Gelişim Enstitüsü Merkezi Derneği (SOSGED) tarafından hazırlanan ve 24 üniversitenin proje ortaklığı ile 31 Ağustos 2012 tarihinde Mardinde açılacak olan Sofra Mezopotamyada Kuruluyor Projesinin ilk adımı Bingölde atıldı.
     Proje kapsamında 7 bölgeden atılacak Barışın Adımları etkinliğinin ilk adımı, Bingöl Belediyesinin ev sahipliğinde Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen törenle atıldı.
     Törende konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, projesinin ilk adımının Bingölde atılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, insanların yoğun bir telaş içinde hayatlarına devam ederken, bu telaş içinde gereksiz yere kalplerin kırıldığını ve meselelerin gereksiz yere büyütüldüğünü söyledi.
     Yoğun telaş içerisinde hayatlarını devam ettirdiklerini vurgulayan Atalay, şunları söyledi:
     Kimimiz bir ekmek kazanmak için, kimimiz bir aş kazanmak için, kimimiz bir meslek öğrenmek için, kimimiz bir mevki makam ya da para kazanmak için mücadele ediyoruz. Bunu yaparken de çoğu zaman kalp kırıyoruz ve gereksiz yere küçük meseleleri büyütüyoruz. Bireyler ve toplum olarak yaşadıklarımızı hiç kimsenin üstüne atmadan kendi yaptıklarımızı sorgulamak zorundayız. Biz de bireysel ve toplum olarak bunu yapmak durumundayız. Bugün o duyguyu tekrar hatırlatma, tekrar gözden geçirme ve neler yapabileceğimizi tekrar düşünme adına bir fırsat sunulsun diye düzenlenmiş bir gündür. Tabii ki bunun Türkiye sathına yayılması ve dünyaya vereceği evrensel mesajlar itibariyle bir program haline getirilmesi de bu işin doğal bir sonucudur.
     Atılan adımların barış niyetine atıldığına dikkati çeken Başkan Atalay, Dinimiz sulhu emreden bir dindir. İnancımız sulhu emreden bir inançtır. Önce kişisel olarak sulhu tavsiye etmeliyiz ve yaşamalıyız. Sonra il olarak, daha sonra ülke olarak ve en son nihai olarak da tabii dünya olarak bu sulha ihtiyaç vardır. Bugün dünya ne dersek diyelim İslamın mukaddes ruhuna muhtaçtır dedi.
     Sofra Mezopotamyada Kuruluyor projesi koordinatörü Murat Çuhadar da, projenin dinler ve diller kardeşliği esasına göre hazırlandığını kaydetti.
     31 Ağustos 2012 tarihinde Mardinde kurulacak barış sofrasında toplumların refah seviyelerinin yükseltilmesi, sosyal refah ve toplumların birlikteliği için ilim, sevgi, hoşgörü, fikir ve sabır olgularının sembolize edildiği şahsiyetlerin yer alacağını belirten Çuhadar, şöyle devam etti:
     Hazreti Alinin ilmi, Hazreti Mevlananın sevgisi, Şeyh Edabalinin sabrı, Hanna Dolabaninin fikir birliği ve Yunus Emrenin hoşgörüsünün alkışlanacağı projenin ilk adımını Bingölde atmaktan memnuniyet duyuyoruz. Anadolunun özünde yer alan ve onu o yapan değerlerin başında gelen halkların kardeşçe ve barış içinde yaşaması olgusunu Anadolu insanına hatırlatılmasını barışın sağlanmasında ilk adım olarak kabul etmekteyiz. Bu doğrultuda Barışın Adımları Projesi, bu toprakları Anadolu halklarının birlik ve beraberlik içinde yaşadığı bir ülkeye dönüştürmek için, halkların ortak mücadelesinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
     Daha sonra SOSGED Genel Koordinatörü Murat Çuhadar, tarafından kaleme alınan Dünya Barış Konuşması metni Bingöl Belediyesi Özel Kalem Müdürü Servet Beki tarafından okundu.
     Törene, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları MKYK üyesi Hediye Dalgıç, TOBB Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı ve Bolu Ticaret Odası Meclis Başkanı Elif Özdemir, Dr. Sebahat Erler, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Nurettin Kıyas, Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hasan Bilgetay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Başkanı Kemal Bozan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Sofra Mezopotamyada Kuruluyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER