Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek projesi

Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek projesi -ALTSO Başkanı Aydoğan: -Orta ve uzun vadede turizmde sürdürülebilir tesislerin önü açık. Kendisini sisteme entegre etmeyen tesisleri ise zor günler bekliyor.


ANTALYA (A.A) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan, Orta ve uzun vadede turizmde sürdürülebilir tesislerin önü açık. Kendisini sisteme entegre etmeyen tesisleri ise zor günler bekliyor dedi.
     ALTSO tarafından yürütülen Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek projesi sona erdi. Projenin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, sürdürülebilir turizm kavramı konusunda Alanyada örnek bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.
     Aydoğan, Bu proje ile Alanya genelindeki konaklama tesislerinin ve sektörle ilişkili tüm paydaşların Travelife Sürdürülebilirlik Sistemine entegrasyonu sağlanıp, Alanyadaki konaklama tesislerinin Avrupadaki tesislerle rekabet edebilir hale getirilmesi hedeflendi. Bu doğrultuda geçtiğimiz 6 aylık dönemde ilçemizdeki 30 konaklama tesisine Travelife Sürdürülebilirlik Sistemi anlatılarak 17 tesisin iç değerlendirme süreci ve belgelendirilmesi proje kapsamında gerçekleştirildi dedi.
     Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Tüm dünyadaki büyük tur operatörleri, artık çevreye duyarlı, doğal kaynaklara saygılı ve yenilenebilir enerji kullanarak sürdürülebilirlik kavramını benimseyen tesislere öncelik vermeye başladı. Dolayısıyla ülkemize rakip ülkeler bu konuda pastadan pay kapabilme adına çok ciddi adımlar atıyorlar. Biz de bu projeyi gerçekleştirerek ülkemizde de farkındalık yaratmak istedik. Orta ve uzun vadede turizmde sürdürülebilir tesislerin önü açık. Kendisini sisteme entegre etmeyen tesisleri ise zor günler bekliyor.
     Travelife İş Geliştirme Müdürü Sören Stober ise Türkiyenin Avrupalı tur operatörleri için çok önemli bir destinasyon olduğuna dikkati çekti. Başta İngiliz ve Hollandalı tur operatörleri olmak üzere gelişmiş birçok ülkede tur operatörlerinin sürdürülebilir turizm konseptini benimseyen ve uygulayan tesislere öncelik vermeye başladığını söyleyen Stober, Alanya ve Türkiye perspektifinden baktığımızda gelişmelerin gerisinde kalınmaması ve farkındalık yaratmak için bu gibi projeler büyük önem taşıyor. Bu manada ALTSOnun başarılı çalışmaları nedeniyle tebrik ediyorum dedi.
     Toplantının sonunda projeye dahil olarak sürdürülebilir turizm tesisi olmaya hak kazanan 17 tesise belgeleri dağıtıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Sorumlu Turizm Sorunsuz Gelecek projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER