STEM projesi Kayseride denenecek

STEM projesi Kayseride denenecek


KAYSERİ (A.A) - Mühendislik Matematik Bilim Teknolojisi (Science Teknology Engineering Mathmatics - STEM) adlı projenin Kayseride deneneceği bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, Kayserideki eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
     STEM projesi üzerinde yaklaşık 2,5 yıldır çalışıldığını belirten Yılmaz, şu bilgileri verdi:
     Bu proje ile okullarda öğrencilerin matematik ve fen bilimlerine olan ilgilerinin artırılmasını amaçlıyoruz. İngilterede örneği olan bu sistemle, mezun olan öğrenciler ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Kayseri, bu projede pilot il olacak. Uluslararası platformda ABD, İngiltere, Kore, Almanya ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerde eğitim modeli olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. STEMi eğitim sistemine entegre etmiş ülkelerde, bu alandaki sınav sonuçlarında gözle görülür artışlar olması, diğer ülkelerin de dikkatini STEM üzerine çekti.
     Başka bir proje ile de öğretmenlerin öğrencileri ve ailelerini evlerinde ziyaret edeceğini hatırlatan Yılmaz, Bu proje ile de öğretmen, öğrenci ve veli ilişkilerini güçlendirmek istiyoruz. Proje kapsamında öğretmenler öğrencilerini ve ailelerini evlerinde ziyaret edecek. Başarıyı ya da başarısızlıkları birlikte değerlendirecekler. Böylece daha sağlıklı bir iletişim kurmuş olacağız. Bu da eğitimin kalitesini arttıracak diye konuştu.
     Başarıyı Değerlendirme Projesi isimli proje hakkında da bilgi veren Yılmaz, bu proje sayesinde de öğrencilerin eksiklerinin tespit edileceğini ve bu alanda oluşturulan heyetle sıkıntı yaşanan konuların çözümü için özel çalışma ve inceleme yapılacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber STEM projesi Kayseride denenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER