Süper Soğutucu Damacana projesi

Süper Soğutucu Damacana projesi -Çankırıda iki ilköğretim okulu öğrencisi, hazırladıkları projeyle elektrik kullanmadan suyu soğutmayı ve soğuk muhafaza etmeyi başardı


ÇANKIRI (A.A) - Çankırıda iki ilköğretim okulu öğrencisi, hazırladıkları Süper Soğutucu Damacana projesiyle elektrik kullanmadan suyu soğutmayı ve soğuk muhafaza etmeyi başardı.
     Çankırı Orta Yatılı Bölge İlköğretim Okulu öğrencileri Feridenur Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul arkadaşı Sevilay Dursun ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bu Benim Eserim yarışması için Süper Soğutucu Damacana projesi hazırladıklarını söyledi.
     Karagöz, Mataradan ilham aldığımız bu projeyi, tarlada, piknikte ve yaz aylarında soğuk su bulamadığımız için yaptık. Hedefimiz, su sebili veya buzdolabı kullanmadan suyu soğutmaktı. Suyun nemini tutan kumaşı araştırdık ve keten kumaşta karar verdik. Projenin deneyinde, keten kumaşı kesip, damacanalarımızdan birine kapladık. 11 saat sonra süper damacanadaki su sıcaklığı 18 dereceden 16 dereceye düşerken, kontrol damacanasında 18 dereceden 23 dereceye çıktı diye konuştu.
     Elektrik kullanmadan suyu soğutmayı ve soğuk muhafaza etmeyi başardıklarını vurgulayan Karagöz, Süper soğutucu damacananın hem ekonomik hem de sağlıklı olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin öğretmeni Fen Bilgisi ve Teknoloji Tasarım öğretmeni Muhammet Aydın da projenin fikrinin öğrencilerin yaşam şartlarından ve günlük ihtiyaçlarından çıktığını belirterek, Öğrencilerimizin yaşam alanlarında su sorunu var. Tarlaya gittiklerinde soğuk su içemiyorlar. Bu sorunlardan faydalanarak bu projeyi oluşturdular diye konuştu.
     (MG-ÖA-SÖ-NER)
<< Önceki Haber Süper Soğutucu Damacana projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER