Tarihe Gülümseyen Mersin projesi

Tarihe Gülümseyen Mersin projesi -Proje kapsamında restorasyonuna başlanan 4 tarihi kamu binası, yılın ikinci yarısında tamamlanarak kullanıma hazır hale getirilecek


MERSİN (A.A) - Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen ve Kültür Merkezi ile Mersin Garı arasında kalan bölgedeki tarihi binaların restore edilerek yeniden kullanıma açılmasını amaçlayan Tarihe Gülümseyen Mersin projesi kapsamında yapılan çalışmaların, yılın ikinci yarısında tamamlanacağını bildirdi.
     İlin doğal ve kültürel zenginliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve giderek gelişen turizmi ile bu değerlerin uluslararası ortamda tanıtılması amacıyla başlatılan çalışmayla ilgili olarak, bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, toplantıda Tarihe Gülümseyen Mersin sloganıyla başlatılan projeyle, Mersinin en eski yerleşim alanlarından biri olan kent merkezinin, yeniden canlandırılmasının planlandığını kaydetti.
     Mersin Garı ve Kültür Merkezi arasında bulunan bölgedeki tescilli binaların, fonksiyon verilerek ve imar planında gerekli değişiklik yapılarak, bütüncül bir yaklaşım içinde restore edildiğini anlatan Güzeloğlu, valilik, kültür müdürlüğü, 8 parsel üzerine kurulu yapı ve eski Ziraat Bankası binalarında sürdürülen çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi.
     Tarihi valilik binasındaki çalışmaların mayıs ayı sonunda biteceğini dile getiren Güzeloğlu, 2013 yılının ikinci yarısında orası valilik binası olacak. Şu an için bu binanın denizle ulaşımı ve kente giren her kesimle ilişkisi kapatılmış durumda. Bizi geciktiren konu, restorasyon projesi sırasında tespit edilemeyen, inşaat sırasında ortaya çıkan binanın güçlendirilmesi gereği oldu. Bu durum, çalışmaları 2013ün ikinci yarısına iletti. Yapının restorasyon işi devam ediyor dedi.
     1933-1978 yılları arasında Ziraat Bankası olarak kullanılan binanın restorasyonun da yılın ikinci yarısında bitirileceğini ifade eden Güzeloğlu, restorasyonu tamlandığında binada sergi, söyleşi, konser gibi etkinliklerin düzenleneceğini söyledi.
     Güzeloğlu, kütüphanenin arkasında 8 parsel üzerine kurulu 1887 tarihli yapının da 2013ün ikinci yarısında biteceğine dikkati çekerek, Çalışmalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Burası mükemmel bir Akdeniz sosyal tesisi olacak. Avlusu, odaları bittiği zaman palmiyeleri, yeşil alanları ve kafeleriyle gözde bir mekan olacak. Öte yandan kültür müdürlüğü binamızdaki çalışmalarımız da olgunlaştı. Bu yapıyı da 2013ün ikinci yarısında tamamlamayı planlıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Tarihe Gülümseyen Mersin projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER