Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi

Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi


KARS (A.A) - Serhat Kalkınma Ajansının (SERKA) hazırladığı Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesinin 9,5 milyon avro hibe almaya hak kazandığı bildirildi.
     SERKAdan yapılan yazılı açıklamada, SERKAnın Kars kent merkezinin sahip olduğu zengin tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılması ve korunması amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programına bu projeyle başvurduğu belirtildi.
     Açıklamada, SERKA Program Yönetimi Birimi Başkanı Başak Önsal başkanlığında uzman bir ekip tarafından 1 yıl süren çalışmanın ardından hazırlanan projeye 9,5 milyon avro destek verileceği, projeyle kentin zengin tarihi ve kültürel dokusunun ortaya çıkarılarak, sokak sağlıklaştırması ve bina cephe giydirmesi yapılacağı bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:
     Proje kapsamında verilecek eğitimlerle kentteki turizm işletmeleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili paydaşların kurumsal kapasiteleri artırılacak ve yapılacak olan tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle Karsın tüm dünyada bilinirliği artırılacak. 9,5 milyon avroluk bu projeyle Karsın tarihi ve kültürel dokusunun korunması ve bu zengin mirasın gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. Serhat Kalkınma Ajansı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında görüşmelerin tamamlanmasının ardından proje hayata geçirilecek. SERKA, bu süreçte Karstaki çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortak çalışma yapacak.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Emine Konuk
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Tarihi Kimliğiyle Kars Kenti Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER