Tarihten Günümüze Seydiköyden Gaziemire paneli

Tarihten Günümüze Seydiköyden Gaziemire paneli


İZMİR (A.A) - Tarihten Günümüze Seydiköyden Gaziemire konulu panel düzenlendi.
     Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, Gaziemirin 20 yıl önce onbinlerle ifade edilen nüfusunun 15 yılda, yıllık ortalama yüzde 10 artışla 130 bine ulaştığını belirtti.
     İlçede yaşaşan insanların, Gaziemirin geçmişini tanımadığını ifade eden Tuğ, İnsanlar, bulundukları yerin geçmişini iyi bildiklerinde sağlam bir gelecek inşa edebilirler dedi.
     Bu eksikliği dikkate alarak Gaziemir Belediyesi ve Seydiköylülür Derneği işbirliği bu paneli düzenlediklerini anlatan Tuğ, şunları söyledi:
     Gaziemir, hızla değişiyor. Bu değişim sürerken, ilçemizin geçmişinin unutulmamasını istiyoruz. Gençlerimizin, tarihlerine sahip çıkmaları çok büyük önem taşıyor. Yeni neslin memleket sevgisiyle değerlerini bilerek yetişmesini istiyoruz. Geçmişin günümüzle buluşmasında bu tür organizasyonlar çok önemli. İnsanımızın tarih bilincinin gelişmesine katkı sağlayacak.
     Panelde, Türk Fethi Öncesi İzmir ve Çevresi, İzmir ve Çevresinin Türkleşmesi ve İslamlaşması, Osmanlı Döneminde Seydiköy, Fotoğraflarla Gaziemir, Milli Mücadele Döneminde Seydiköy, Mübadele Öncesi Seydiköyde Rum Aileler, Balkanlardan Göç, Mübadele ve Seydiköy ve Gezginlerin Gözüyle Seydiköy konuları ele alındı.
     Panelin sonunda, mübadele döneminde Seydiköye yerleşen mübadillerin yakınlarına teşekkür belgesi verildi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Tarihten Günümüze Seydiköyden Gaziemire paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER