Taş atarak antrenman yapan gencin başarısı

Taş atarak antrenman yapan gencin başarısı -Diyarbakırda aile bütçesine katkıda bulunmak için hayvan otlatırken yerde bulduğu taşları atarak antrenman yapan sporcu Mahsum Çelik, disk atmada her geçen gün başarılarına bir yenisi


ADANA (A.A) - Volkan Kaşık - Diyarbakırda okuldan arta kalan zamanını aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparak geçiren, hayvan otlatırken yerde bulduğu taşları atarak antrenmanlarını yapan sporcu Mahsum Çelik (17), disk atmada her geçen gün başarılarına yenisini eklemenin mutluluğunu yaşıyor.
     Çelik, son olarak Ankarada gerçekleştirilen Kulüplerarası Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası disk atma kategorisinde 56.63 metre atarak şampiyon oldu. Çelik, aldığı bu şampiyonluk ile Türkiyedeki tüm zamanların en iyi ikinci derecesini elde etti.
     Adana Atletizm Eğitim Merkezinde 4 yıldır yatılı olarak kalan ve çalışmalarını antrenörü Yavuz Lavkor nezaretinde sürdüren Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora Diyarbakırda yatılı ilköğretim okulunda beden eğitimi öğretmeni aracılığıyla başladığını söyledi.
     10 çocuklu ailenin en küçüğü olduğunu, okuldan arta kalan zamanını aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla çobanlık yaparak geçirdiğini anlatan Çelik, Diyarbakırda okul takımı sporcusuyken hafta sonları gittiği köylerinde hayvan otlatırken antrenmanlarını aksatmamak için taşlarla çalışmalar yaparak kendini geliştirdiğini ifade etti.
     Çelik, 2 yıl önce katıldığı 16 Yaş Altı Ferdi Türkiye Atletizm Şampiyonasında disk atmada Türkiye şampiyonu olduğunu anımsatarak, daha sonra geçen yıl Polonyanın Bydgoszcz kentinde yapılan, Dünya Liseler Arası Atletizm Şampiyonasında yine aynı kategoride 50.11 atarak dünya ikinciliği elde ettiğini hatırlattı.
     Adanada hem eğitimini hem de çok sevdiği disk atma sporunu en iyi şekilde sürdürdüğünü anlatan Çelik, şunları kaydetti:
     Bu başarılarımın yanı sıra 29-30 Mayıs tarihinde Eskişehirde düzenlenen Okullar Puanlı Atletizm Yarışması disk atmada okullar Türkiye rekorumu 54.21den 56.21e taşıdım. Ayrıca 4-5 Ağustos tarihlerinde Ankarada gerçekleştirilen Kulüplerarası Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası disk atma kategorisinde 56.63 metre atarak şampiyon oldum. Yarışmada en yakın rakibime ise 6 metre fark atarak şampiyonluğu elde ettim. Bu derece ile Türkiyedeki tüm zamanların en iyi ikinci derecesini de elde etmiş oldum. Yıldızlar Türkiye rekoru ise 2000 yılında 58.74 metre ile Özkan Kayaya ait. Bu rekoru ilerleyen yıllarda kıracağıma inanıyorum. Elimden geldiği kadar kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İnşallah daha da başarılı olacağım. Elde ettiğim başarılarda çobanlık yaparken taşlarla çalışmamın çok faydasını gördüm.
    
     -Çalışmalarını aralıksız sürdürüyor-
    
     Çelik, çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, Samsunda düzenlenecek Kulüplerarası Gençler Yarışmasına katılarak orada rekor denemesi yapacağını kaydetti.
     Antrenörü Yavuz Lavkor nezaretinde her gün antrenman yaptığını anlatan Çelik, kendisine destek olanlara teşekkür etti.
     Gelecek yıl Mersinde düzenlenecek Akdeniz Oyunlarına hazırlandığını belirten Çelik, şunları kaydetti:
     Akdeniz oyunlarında ilk üçe girme ihtimalim çok yüksek. Ancak ondan önce Avrupa Gençler Şampiyonası var, orada final yarışmak istiyorum. 2014de ise Dünya Gençler Şampiyonasında kısmet olursa derece elde etmek istiyorum. Şu anki hedefim Akdeniz Oyunları ve Dünya Gençler Şampiyonası. Ancak en büyük hedefim ise Olimpiyatlar. 2016 Olimpiyatları değil de Türkiyenin de aday olduğu 2020 Olimpiyatlarında katılarak ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Taş atarak antrenman yapan gencin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER