TİKAnın Müşterek Kültür Coğrafyamızdaki Faaliyetleri Konferansı

TİKAnın Müşterek Kültür Coğrafyamızdaki Faaliyetleri Konferansı -TİKA Başkanı Çam: -Ofisin ötesinde 110 ülkede proje geliştirmekte olan bir TİKA ile karşı karşıyayız. 2011 yılında 279 milyon dolarlık en az gelişmiş ülkelere pr


ESKİŞEHİR (A.A) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Ofisin ötesinde 110 ülkede proje geliştirmekte olan bir TİKA ile karşı karşıyayız. 2011 yılında 279 milyon dolarlık en az gelişmiş ülkelere proje yapmışız dedi.
     Çam, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kongre ve Kültür Merkezindeki TİKAnın Müşterek Kültür Coğrafyamızdaki Faaliyetleri konulu konferansta yaptığı konuşmada, TİKAnın geçmişten bugüne yapılan birçok çalışmasının olduğunu belirterek, Türkiyenin derin ve özel değerlerinin olduğunu kaydetti.
     TİKAnın dünyanın bir çok yerinde 33 ofisinin bulunduğunu ifade eden Çam, şöyle konuştu:
     Ofisin ötesinde 110 ülkede proje geliştirmekte olan bir TİKA ile karşı karşıyayız. 2011 yılında 279 milyon dolarlık en az gelişmiş ülkelere proje yapmışız. Türkiye büyük bir ekonomidir. Türkiye Cumhuriyetinin resmi yardımları 1.3 milyar dolara ulaşmıştır. Bunlara sivil toplum kuruluşları, vakfı ve derneklerin yardımları eklendiğinde, Türkiyenin 2011 yılında yurt dışına yapmış olduğu yardım miktarı 2.5 milyarlara kadar yükselmektedir. Bu coğrafyanın ve toprakların geçmişten gelen çok önemli misyonu var. Bu topraklarda, dışarıya icraatlarımızla ve eylemlerimizle söylememiz gereken sözlerimiz var. Bu bizim misyonumuz. Yapmadığımız zaman faturasını ağır ödüyoruz. Dışarıya yönelik yaptığımız çalışmalar, bereketlenmemiz, zekat vererek temizlenmemiz için gereken çalışmalar. Bunların yansımasını görüyoruz. Bir menfaat hesabı da yapmıyoruz. Bu toplumun, yardım almaktan çok yardım verme kültürü var. Türkiye bugün, bütün dünyada heyecanlı bir şekilde parmak ısırtıyor. Geçen yıl küçüklü büyüklü bin 632 proje tamamlamışız. Dünyada, 180 küsür yerde şantiyemiz devam ediyor.
     ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen de Türkiyenin ve TİKAnın her alanda yükseldiğini, 21inci yüzyılın Türklerin yılı olacağını kaydetti.
     ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Köksal da Türkiye bugün çok iyi bir noktada olduğunu, TİKnın Adriyatikten Çine kadar faaliyetler yaptığına değindi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber TİKAnın Müşterek Kültür Coğrafyamızdaki Faaliyetleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER