Tokat ve Sürdürebilir Turizmi konulu seminer

Tokat ve Sürdürebilir Turizmi konulu seminer -Vali Taşkesen: -Turizm konusunda herkesin taşın altına elini koyması lazım. Farklılığımızı ortaya koymamız gerekiyor


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, turizm konusunda herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.
     Taşkesen, Tokat Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen Tokat ve Sürdürebilir Turizmi konulu seminerde yaptığı konuşmada, Tokatın Anadolunun turizm potansiyeli açısından zengin şehirlerinden biri olduğunu belirtti.
     Tokatta 900 adımda 900 yıllık mimari eserlerin görülebileceğini anlatan Taşkesen, Turizm konusunda herkesin taşın altına elini koyması lazım. Farklılığımızı ortaya koymamız gerekiyor. Tokat seramiğiyle ilgili kitap basılmak üzere. 1-2 ay içerisinde çıkar. Aynı zamanda Tokat seramiğini destekleyen bir bölüm de açacağız. Türkiyede seramiğiyle ünlü İznik, Çanakkale ve Kütahya var. Onlardan sonra Tokat da seramiğiyle ünlü dördüncü il oldu ifadelerini kullandı.
     Vali Taşkesen, iç turizm olmadan dış turizmin olmayacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
     İstanbul ve İzmirdeki hemşehrilerimizle bir araya geldim. Onların da birçoğu uzun zamandır Tokata gelmemişler, gelseler bile evlerine uğrayıp gitmişler. Eminim ki ne müzeden ne de yeni restore olan tarihi eserlerimizden haberleri var. Eşi benzeri olmayan yerlerimiz var ama hemşehrilerimiz bilmiyor. İç turizmi canlandırmak için arkadaşlara bir proje talimatı verdim. İlk önce il dışında yaşayan hemşehrilerimize gidelim, getirelim, gezdirelim. İlk önce onlar kendi memleketlerini görsünler. İç turizm canlansın, esnaflarımız kazansın. Turizmden kazanılacağını görsün. Belki ondan sonra bu çalışma dış turizme de hazırlık olur.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ise Tokatın tarihi ve mimari dokusu hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Himmetoğlu, Tokat ve Sürdürebilir Turizmi konulu seminer verdi.
     Seminere, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Ticaret Odası Başkanı Ahmet Arat ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat ve Sürdürebilir Turizmi konulu seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER