Toplum Liderleri Teşkilatlandırma projesi

Toplum Liderleri Teşkilatlandırma projesi -Proje kapsamında mahalle muhtarları afetler konusunda bilgilendirildi


ZONGULDAK (A.A) - Türk Kızılayı tarafından Toplum Liderleri Teşkilatlandırılma projesi kapsamında mahalle muhtarları afetler konusunda bilgilendirildi.
     Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Nihat Aygün, Atatürk Kültür Merkezindeki toplantıda yaptığı konuşmada, projenin Türk Kızılayı, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğiyle yürütüldüğünü söyledi.
     Projenin amacının, olası afet zararlarını azaltmak, Kızılay şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak olduğunu anlatan Aygün, şöyle konuştu:
     Toplum Liderleri Teşkilatlandırma projesiyle, toplumda afetlere karşı hazırlıklı olmak ve sosyal sorumluluk bilincinin oluşturmaktır. 2007de uygulanmaya başlanan projeye Zonguldak bu yıl dahil edildi. Yaklaşık 44 ilimizde uygulanan proje 2015 yılı itibariyle tüm illerimizi kapsayacaktır. Proje de toplum liderleri olarak muhtarlar, din görevlileri, öğretmenler ve toplum destekli polisler tanımlanmıştır. Proje kapsamında ilimiz genelinde 554 muhtara, bin 299 din görevlisine ve 974 öğretmene eğitim verilecektir.
     Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Şerafettin Nas da, projeyi önemsediklerini, toplum liderleri olarak yaşanabilecek afetlerde ilk sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirtti.
     Eğitim sonunda Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aygün, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngöre çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.
     (MUH-FER-NER)
<< Önceki Haber Toplum Liderleri Teşkilatlandırma projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER