Toplumun Sağlığı Kadının Sağlığı İle Başlar

Toplumun Sağlığı Kadının Sağlığı İle Başlar konferansı


MALATYA (A.A) - AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanlığı, Toplumun Sağlığı Kadının Sağlığı ile Başlar konulu konferans düzenledi.
     Belediye Konferans Salonundaki konferansta AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, kadının düşmesinin toplumun düşmesi, üşümesi anlamına geldiğini belirterek, bu nedenle Toplumun Sağlığı Kadının Sağlığı İle Başlar başlıklı konferans düzenlediklerini söyledi.
     Kadın Kolları olarak kentteki kadınlar için gerçekleştirdikleri eğitim programını anlatan Akkurt, kadınların sağlık alanında gerekli donanıma sahip olmamaları halinde toplumun da sağlıklı olamayacağını ifade etti.
     Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı İbrahim Büyükkıvançın dernek faaliyetleriyle ilgili katılımcı kadınlara bilgi verdiği konferansta, kadınlara rahim kanseriyle ilgili anket yapıldı.
     Daha sonra Dr. Buğra Adil Buyrukçu kadın hastalıkları konusunda konferans verdi. Pek çok kadının doktora gitmeye utandığı için farklı yöntemlere yöneldiğini belirten Buyrukçu, doktora gitmeye çekindiği için komşusunun anlattıklarını uygulayıp, rahmi ve yumurtalıkları alınmak zorunda kalan bir kadının öyküsünü anlattı. Bitkisel tedavilerde çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Buyrukçu, alternatif tıp uygulamalarının bir sorunu çözerken başka bir soruna yol açılabileceğini ifade etti. Buyrukçu, kadınlara en sık görülen kadın hastalıkları hakkında da bilgi verdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Toplumun Sağlığı Kadının Sağlığı İle Başlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER