Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi

Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi -Proje kapsamında, bin 80 toplu taşıma aracı trafik kurallarının yer aldığı afişlerle donatıldı -Ulaşım Dairesi Başkanı Yolcu: -Uygulamanın ardından şoförlerimizin olumsuz alışkanlıkla


SAKARYA (A.A) - Sakaryada Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi kapsamında toplu taşıma araçları, trafik kurallarının yer aldığı afişlerle donatıldı.
     Sürücüler ve yayalar, Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında il genelinde faaliyet gösteren 250 dolmuş taksi, 450 ilçe otobüsü, 300 minibüs ve 80 belediye otobüsü olmak üzere bin 80 aracın arkasına yapıştırılan, Yayalara yol veriyorum, Trafik ışıklarını ihlal etmiyorum, Araç başında telefon kullanmıyorum ve Emniyet kemerini sürekli takıyorum sloganlarının yer aldığı afişlerle uyarılıyor.
     Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, AA muhabirine trafik bilincini yükseltmek ve bazı olumsuz alışkanlıkları ortadan kaldırmak için Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi başlattıklarını söyledi.
     Yolcu, otobüs, minibüs ve dolmuş taksilerin arkasına yapıştırdıkları uyarıcı afişlerle vatandaşların ve sürücülerin dikkatini çekmek istediklerini belirterek, uygulamayla trafikteki olumsuz alışkanlıkları değiştirebilecekleri kanaatine vardıklarını anlattı.
     Uygulamanın doğru olduğunu, faydalı olduğunu herkes ifade ediyor ve bu tür uygulamaların da yaygınlaşması isteniyor diyen Yolcu, Uygulamanın ardından şoförlerimizin olumsuz alışkanlıklarını düzelttiklerini gözlemledik. Bu uygulamanın Türkiyede ilk kez Sakaryada yapıldığını düşünüyoruz şeklinde konuştu.
    
     -Telefonla konuşan telefonunu bırakıyor-
    
     Halk otobüsü şoförü Şener Sezer ise afişleri gördüğü zaman telefonla konuşurken telefonu bıraktığını, trafik ışıklarında durduğunu bildirdi.
     Uygulamanın yararlı olacağına inandığını dile getiren Sezer, Vatandaş için iyi, şoförler için iyi, herkes için iyi. İster istemez afişleri gördüğümüz zaman yayalara yol veriyoruz. Telefonla konuşan telefonunu bırakıyor. Bunlar güzel şeyler. Araçların yan taraflarına da yapılabilir. Daha iyisi de yapılabilir ifadelerini kulandı.
     Melek Kurt da araçların arkasındaki uyarıcı afişleri yolculuk yaparken sürekli gördüğünü, afişlerin akılda kalıcı olduğunu vurguladı.
     Kurt, uygulamanın vatandaşlar ve sürücüler için faydalı olacağını kaydederek, Mesela emniyet kemerini takmayan o afişleri gördüğü zaman Kemerimi takayım diyebilir. Telefonla konuşan da konuşmasını bırakabilir. Uygulama, çok hoşuma gitti diye konuştu.
    
     Muhabir: Enes Duran / Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Trafikte Sorumluluk Hareketi projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER