Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik

Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı -Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci: -Kurultayımız, Türk dünyasında mühendislik, mimarlık ve şehircilik alanında şimdiye kadar düzenlenmiş ulusla


TRABZON (A.A) - Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci, Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayının Türk dünyasında aynı alanda bugüne kadar düzenlenen uluslararası bilimsel toplantıların en geniş kapsamlısı ve en çok katılımlısı niteliğinde olduğunu söyledi.
     Kurultayın yürütme kurulu başkanı Demirci, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 10 yıldır geleneksel olarak sürdürdükleri İpekyolu Medeniyetler temalı kurultayı, yüzyıllarca İpekyolu kervanlarına ev sahipliği yapmış olan Trabzonda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün himayesinde gerçekleştireceklerini ifade etti.
     Kurultayın en önemli hedefinin tarih boyunca kurulan Türk devletlerinin mimarlık ve şehircilik değerleri ile tarihsel bilgi birikimlerinden faydalanarak, Türk dünyası ve akraba topluluklarla bir araya gelmek olduğunu vurgulayan Demirci, şöyle devam etti:
     Kurultayda tarih boyunca gelişen Türk mimari çizgilerinin bölgesel ve kültürel farklılıklarla etkilenmiş olduğu yerleşim ve şehircilik olgusunu, Türklerin ortak yaşam kültürü karakteri ile köklü geçmişimizden güçlü geleceğe uzanan mimarlık ve şehircilik standartlarını oluşturmuş olacağız. Bu ve benzeri çalışmalar umuyor ve inanıyoruz ki inşallah şanlı Türk milletinin tarih sayfalarındaki muasır medeniyetler seviyesine yeniden taşınmasına vesile olacaktır.
     Kurultayımız, Türk dünyasının mühendislik, mimarlık ve şehircilik alanında şimdiye kadar düzenlenmiş uluslararası bilimsel toplantıların en geniş kapsamlı ve en çok katılımlı olanı niteliğindedir. Hazırlanışı ve icrası kadar alınacak kararlarıyla da Türk dünyasının geleceği açısından çok büyük önem arz eden bir kurultay gerçekleştirilecektir.
     Kurultayda bilimsel şölenin yanında bir dizi kültürel etkinliğin de olacağını belirten Demirci, Türk dünyasından müzik topluluklarının konserler vereceğini, Mimar Sinan Tiyatrosunun sahne alacağını ve dostluk maçı oynanacağını sözlerine ekledi.
     Kurultay, 15-18 Ekim arasında Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Zafer Sel / Asena Akçay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER