Türk Yerel Medyası AB Yolunda seminerleri

Türk Yerel Medyası AB Yolunda seminerleri -AB Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı Aralan: -Tarım ve kırsal kalkınma alanında Türkiyeye 7 yıllık dönem için 1 milyar avronun üzerinde bir fon sağlanmıştır. Türkiye bu fonu kullanm


ISPARTA (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Tarım ve Balıkçılık Başkanı Gökhan Aralan, Tarım ve kırsal kalkınma alanında Türkiyeye 7 yıllık dönem için 1 milyar avronun üzerinde bir fon sağlanmıştır. Türkiye bu fonu kullanmak için ABnin öngördüğü yapıları, organları oluşturmak durumda dedi.
     Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın himayesinde, AB Bakanlığı tarafından yürütülen, Türk Yerel Medyası AB Yolunda projesinin Isparta Barida Otelde yapılan üçüncü bölgesel toplantısı sona erdi.
     Seminerin ikinci gününde konuşan Tarım ve Balıkçılık Başkanı Gökhan Aralan, tarım ve balıkçılık alanında AB ile 3 fasıl bulunduğunu, bu fasıllardan sadece 12 nolu gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı politikası faslının müzakereye açıldığını kaydetti. Bu alanda hayvan hastalıklarından hijyen kurallarına bir çok düzenlenme olduğunu anlatan Aralan, bu düzenlemelerini ön çalışmalarının ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca sürdürüldüğünü bildirdi.
     11 nolu tarım ve kırsal kalkınma ile 13 nolu balıkçılık fasıllarının ek protokol gereği askıya alındığını ifade eden Aralan, şöyle konuştu:
     Fakat biz bu ek protokol şartını dikkate almadan sanki bu fasıllar önümüzdeki dönemde açılacakmış gibi çalışmaya devam ediyoruz. Fakat 11 nolu tarım ve kırsal kalkınma faslı, diğer AB ülkelerinde de olduğu gibi üzerinde en çok tartışılan alanlardan birisi. O yüzden çok kısa bir süre içinde 11 nolu fasılda çalışmaların sonuçlanacağını düşünmüyoruz. Çoğu yeni ülkenin de en son kapattığı fasıl bu olmuştur. Çünkü burada çok ciddi destekler ve fonlar mevcuttur. Burada gerçekleştirilmesi gereken mevzuatlar var. Bunların hepsi gerçekleştirilmeden bu faslın tamamlanması mümkün değil. Tarım ve kırsal kalkınma alanında Türkiyeye 7 yıllık dönem için 1 milyar avronun üzerinde bir fon sağlanmıştır. Türkiye bu fonu kullanmak için ABnin öngördüğü yapıları, organları oluşturmak durumda.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu oluşturulduğunu ve 42 il koordinatörlüğünün kurulduğunu belirten Aralan, Bu il koordinatörlükleri, bu fonları üreticilerle buluşturmak için gerekli çalışmaları yapıyor. Fonların önümüzdeki dönemde üretici tarafından daha aktif kullanılmasını ümit ediyoruz dedi.
     Seminerin ardından, katılımcılara sertifika verildi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Türk Yerel Medyası AB Yolunda seminerleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER