Türkiyenin siluetini değiştirecek 10 projesi

Türkiyenin siluetini değiştirecek 10 projesi -Şehitkamil Belediyesinin hizmete soktuğu Biyolojik Gölet, Türkiyenin siluetini değiştirecek 10 projesi arasında girdi


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete alınan Biyolojik Gölet projesinin, Türkiyenin siluetini değiştirecek 10 projesi arasına girdiği bildirildi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hürriyet Gazetesi pazar ekinin Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve örnek proje olarak nitelendirilen Biyolojik Göleti, Kendi kendini temizliyor, Biyolojik göletli park başlığıyla Türkiyenin siluetini değiştirecek 10 proje arasında gösterdiği belirtildi.
     Biyolojik Göletin geniş fotoğrafının yer aldığı haberde şu ifadelere yer verildiği belirtildi:
     Gaziantep ve çevresi üç aydır iki bakanla açılışı yapılan Türkiyenin en büyük biyolojik göletini konuşuyor. 5 bin 200 metrekarelik gölet, 20 bin metrekarelik Dülük Tabiat Parkının en nadide seyirliği. Kendi kendini temizleyen gölette çoğu ithal, 255 türde 11 bin bitki barınıyor. Göletin sadece hafta sonları 40 bin kişiyi ağırladığı söyleniyor.
     Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun, Tabiat Parkında hizmete açtığı Biyolojik Gölet ile Gaziantepin ve Türkiyenin gururu olduğu belirtildi.
     Başkan Fadıloğlu da konuya ilişkin açıklamasında, insanlara temiz ve doğal bir piknik alanı sağlamak için tabiat parkına yepyeni bir vizyon kazandırdıklarını, yaklaşık 6 bin metrekarelik alana yapılan gölette, 4 mevsim rengarenk çiçekler açtğını ifade etti.
     Fadıloğlu, Dülük Biyolojik Göletin, Gaziantepin vizyon projelerinden bir tanesi olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyenin siluetini değiştirecek 10 projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER