Uçan yol için 6 teklif geldi

Uçan yol için 6 teklif geldi


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uçan Yol olarak adlandırılan projesini revize ederek, 1.2 kilometrelik bölümü için yeniden ihale gerçekleştirdi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşildere Caddesine viyadük ile bağlanarak Buca üzerinden Otogara bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik ekspres güzergahın Onat Caddesine kadar olan 1.2 kilometrelik bölümü için ihale yapıldı.
     Açıklamada, ihaleye 6 firmanın katıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     İhalenin tamamlanıp, yer tesliminin yapılmasının ardından başlayacak yapım çalışmaları, 360 günde tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğünün Konak Tüneli projesi nedeniyle önceki projesi üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre İzmir Büyükşehir Belediyesinin yapacağı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayollarının yapacağı kavşakla bağlantı sağlayacak. Viyadük yüksekliği nedeniyle uçan yol olarak adlandırılan projeye göre, Yeşildere Caddesinin paralelindeki Meles Çayı ve raylı sistem, Menderes Caddesinden Onat Caddesine kadar köprülü kavşak ile aşılarak, kesintisiz ulaşım sağlanacak.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Uçan yol için 6 teklif geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER