Uludağ Ekonomi Zirvesi

Uludağ Ekonomi Zirvesi -Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Torun: -Geleceğin alışveriş merkezlerinin çok farklı olması gerekiyor. Sadece tekstil perakendeciliğinden ibaret olmayan, eğlence, müzesinden konferans salonlarına, sp


BURSA (A.A) - Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Geleceğin alışveriş merkezlerinin çok farklı olması gerekiyor. Sadece tekstil perakendeciliğinden ibaret olmayan, eğlence, müzesinden konferans salonlarına, spor merkezlerine kadar alışveriş merkezlerini zenginleştirmemiz gerekiyor dedi.
     Torun, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansının ana yayın sponsoru olduğu, Uludağ Ekonomi Zirvesinde Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nanenin moderatörlüğünde gerçekleştirilen Sınır Ötesi Perakendeciler adlı paneldeki konuşmasında, son yıllarda ekonomiyle birlikte kendi sektörlerinde de önemli gelişme olduğunu söyledi.
     Perakendeciliğin 1980li yıllara kadar yok satılan bir dönem olduğunu belirten Torun, İkincisi de istersen al dönemi. Bu da 1980-1990 dönemi. Bu döneme, mal var ama almazsan arkadaki gelsin dönemi de diyebiliriz. Sonra alışveriş merkezine geçtiğimiz dönem başladı. Bu da satmak için bir şeyler yapmamız gerekiyor denilen dönem. Yok sattığı bir dönemden bu döneme gelindi perakendecilikte ifadelerini kullandı.
     Torun, perakendecilik sayesinde bir takım kazanımlar elde edildiğine işaret ederek, Perakendecilikle kayıt dışılığın önüne geçildi. Kavramlar değişti. Sınır ötesi perakendecileri alışveriş merkezleriyle Türkiyeye getirdik. Sonra rekabetçilik başladı. Uluslararası markalarla nasıl rekabet edebileceğini test etmiş olduk. Uluslararası alanda rekabet eden markalar ortaya çıktı. Markalarımızın kendilerine olan güveni geldi dedi.
     Alışveriş merkezi yapmaya devam edeceklerini ifade eden Torun, Perakendecilerle etle tırnak gibiyiz. Onlarla yurt dışına açılacağız. Geleceğin alışveriş merkezlerinin çok farklı olması gerekiyor. Sadece tekstil perakendeciliğinden ibaret olmayan, eğlence, müzesinden konferans salonlarına, spor merkezlerine kadar alışveriş merkezlerini zenginleştirmemiz gerekiyor. Alışveriş merkezlerinin, insanların daha fazla zaman geçireceği yaşam merkezi olması lazım. Birbirlerini tekrar eden mağazaların bulunduğu alışveriş merkezleri perakendecilerin ihtiyaçlarını tam olarak karşılamıyor diye konuştu.
     Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu ise ileriye gitmenin ana noktasının dayanışma, takım çalışması ve çalışanlara verilen güven olduğunu söyledi. Bu durumun kendilerine yol gösterdiğini aktaran Kurdoğlu, şunları kaydetti:
     Her markanın arkasında büyük bir organizasyon ve disiplin olması gerekiyor. Doğru çalışmayla ardından başarı geliyor. Çinde operasyonlara başladık. Küresel yapıda bir Amerikan markasını Çinlilerle birlikte yönetmeye çalışıyoruz. Oradaki hedef 5 senede bin şubeye ulaşmak. Her şirketin dijital ve sosyal medyayı iyi anlaması lazım. Biz satışların yüzde 15 kadarını sipariş üzerine yapıyoruz. Dijital ve fiziksel dünyayı bir arada götürmek, dijital dünyayı iyi değerlendirmek gerekiyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Uludağ Ekonomi Zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER