Ulusal Peynir Festivali

Ulusal Peynir Festivali -Türkiyede dört şehirde düzenlenecek festivalin son durağı Trabzon olacak -Festivalde Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin, çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açılacak


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Ulusal Peynir Festivalinin (Cheese Fest Türkiye 2013) tanıtım toplantısı yapıldı.
     Tarım Artı Genel Müdürü Mehmet Efe, Trabzonda bir alışveriş merkezinde düzenlenen toplantıda, peynir festivallerinin Avrupada neredeyse yüz yıla yakın süredir düzenlendiğini belirterek, Belki çok önemsemediğimiz bu festivaller Afrikada bile uzun süredir yapılıyor. Bizde daha çok çeşit olmasına rağmen bugüne kadar bir festival yapılmamış. O nedenle bir festival yapalım ve ülkemizin bu zenginliğini herkese duyuralım istedik dedi.
     Türkiyede peynirin neredeyse her öğünde olduğuna işaret eden Efe, şöyle devam etti:
     Peynirin nasıl yapıldığını ve hangi koşullardan geçtiğini insanlara anlatmaya çalışacağız. Tabi ki bu anlamda tüketicilerimize peynir çeşitlerini sunarak önemli bir hizmet vereceğiz. İnsanlar bilmedikleri peyniri alamazlar. Önce onu tatmaları ve aromalarına bakmaları gerekiyor. Bu anlamda Türkiyenin dört bir yanından peynirleri Trabzona getirip adeta görücüye çıkaracağız. Ayrıca, protein açısından önemli bir kaynak olan peynire çocuklarımızın ilgisini artırmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunlardan en önemlisi de onlar için hazırlanan peynir adası olacak.
    
     -AA fotoğrafları sergilenecek-
    
     Efe, festivalde Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, ülkenin çeşitli yerlerinden çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açacaklarını vurgulayarak, Peynir fotoğraflarıyla ilgili özellikle Anadolu Ajansıyla bir çalışma yapacağız. Yöresel peynirlerin yapımı ve diğer süreçleriyle ilgili bir fotoğraf sergimiz olacak. Bunu festivalin tanıtımı ve insanlara aktarmak istediğimiz düşünceyi göstermesi açısından önemsiyoruz diye konuştu.
     Festivalin Ulusal Süt Konseyi, ASUD ve çeşitli illerin valilik ve belediyelerinin desteğiyle düzenleneceğini vurgulayan Efe, Ulusal Peynir Festivalinin 12-14 Nisan tarihleri arasında Forum Bornova, 26-28 Nisan tarihleri arasında Forum Mersin, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Forum Ankara ve 24-26 Mayıs tarihleri arasında Forum Trabzon alışveriş merkezinde gerçekleştirileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Ulusal Peynir Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER