Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi

Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu -İstanbul ve Bursadan sonra üçüncü sempozyum Malatyanın Darende ilçesinde gerçekleştirilecek


MALATYA (A.A) - Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumunun üçüncüsü Darendede yapılacak.
     Hulusi Efendi Vakfından yapılan yazılı açıklamada, Darende Spor Salonunda 23 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek sempozyuma, Türkiye, İngiltere, Pakistan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Suudi Arabistan ve Mısırdaki çeşitli üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin katılacağı belirtildi.
     Somuncu Baba ve Hulusi Efendi konulu akademik çalışmaların anlatılacağı sempozyuma, siyaset, bürokrasi, edebiyat, ilim, iş ve sanat dünyasından pek çok ismin katılmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, sempozyum kapsamında anma törenleri, konserler ve çeşitli etkinlikler yapılacağı kaydedildi.
     İstanbul ve Bursada gerçekleştirilen sempozyumlarla ilim adamlarının sundukları tebliğlerin farklı şehirlerde kültürel bir etkileşim sağladığı vurgulanan açıklamada, sempozyumun finalinin de Somuncu Babanın yurdu, Hulusi Efendinin diyarı, maneviyat, tarih ve kültür merkezi Darendede gerçekleştirileceği bildirildi.
     Gül ve Gönül Medeniyeti temasıyla düzenlenecek sempozyumda, Mısırlı Hafız Hüseyin Türkan, Kuran-ı Kerim tilaveti sunacak. Grup Dergahın ilahiler söyleyeceği sempozyum programında, Ahmet Özhan da bir konser verecek.
     Sempozyum kapsamında tarihi Yusuf Paşa Bedesteninde Türkiyenin Renkleri kermesi açılacak.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER