Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat

Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası -Etkinlikler kapsamında 2. Ulusal Yunus Emre Çalıştayı yapıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - 2. Ulusal Yunus Emre Çalıştayı yapıldı.
     Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Yunus Emre Araştırma Merkezi, fakültenin konferans salonunda bir çalıştay düzenledi.
     Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Yunus Emre Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Boz, Eskişehir Valiliği ve ESOGÜnün ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinliklerinde 3 yılda bir konferans ve sempozyumlar yapıldığını, ara yıllardada çalıştaylar düzenlendiğini kaydetti
     Bu yıl da çalıştay yılı olduğunu ifade eden, Prof. Dr. Boz, şöyle konuştu:
     Tevafuk etti, seneye Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olacağı için 11. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu da aynı yıl yapılacak, inşallah daha büyük bir katılımla bunu gerçekleştireceğiz. Bugünkü çalıştayımızın konusu Türk Dünyasında Yunus Emre. Gelecek yıl yapmayı düşündüğümüz sempozyum öncesinde acaba Türk dünyasında Yunus Emre, nasıl biliniyor, bu konuda şuana kadar elde ettiklerimiz neler, ödevlerimiz neler, bunları araştırmak istiyoruz. Bu anlamda her biri kendi alanında uzman olan hocalarımızla konuştuk ve kendileri de bize şuanda o ülkelerde Yunus Emre adına ne yapılmış, eksiklerimiz neler bunları bize söyleyecekler.
     Açılış konuşmasının ardından, Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Prof. Dr. Ertuğrul Yaman Türkistan Coğrafyasında Yunus Emre, ESOGÜden Doç. Dr. Tamilla Aliyeva Azerbaycanda Yunus Emre Araştırmaları ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Akın Kırgızistanda Yunus Emre konulu konuşmalarını yaptı.
     Çalıştaya, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
     (FD-MRS)
<< Önceki Haber Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER