UMEM Beceri10 Projesi

UMEM Beceri10 Projesi -TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yorgancılar: Proje kapsamında şu ana kadar 45 bin kişiye eğitim verildi


İZMİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar, İŞKUR ile birlikte yaklaşık 2 yıl önce başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri10 Projesi kapsamında şu ana kadar 45 bin kişiye eğitim verildiğini bildirdi.
     Aynı zamanda Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında Türkiye genelinde 210 okulda eğitim verildiğini, eğitimler sayesinde kahve köşelerinde oturan vatandaşların meslek sahibi olduğunu belirtti.
     Yorgancılar, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Proje kapsamında şu ana kadar 45 bin kişiye eğitim verildi. 25 bin kişi, bu proje kapsamında Türkiyede meslek ve iş sahibi oldu. Bu proje kapsamında 6 aylık eğitim sürecinde kursiyerlere yevmiye veriliyor. Sigorta ücretleri ile SGK işveren payı devlet tarafından ödeniyor. Sanayi sektöründe garantili iş imkanı sağlanıyor. Un var, şeker de var. Geriye bunları karıştırmak kalıyor. Biz bu kurstan mezun olan kursiyerlere EBSO olarak da her zaman destek vereceğiz. Proje hala devam ediyor. Hedef 1 milyon kişiye istihdam sağlamak.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber UMEM Beceri10 Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER