UMEM Beceri 10 Projesi

UMEM Beceri 10 Projesi -İstihdam garantili eğitim programına katılan 120 kursiyerin bir bölümü Otokarda işe başlayacak -Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kaya: -Yaptığımız çalışmaların meyvesini almaya başladık


SAKARYA (A.A) - İstihdam garantili eğitim programına katılan 120 kursiyerin bir bölümü Otokarda işe başlayacak.
     Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri 10)kapsamında İŞKUR ile Otokar arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     Protokol kapsamında 40 gazaltı kaynakçısı, 40 oto boyacısı, 14 oto elektrikçisi, 6 CNC torna operatörü, 20 temel imalat ve montaj elemanı olmak üzere 120 kursiyer eğitim alacak. Kursiyerlere program süresince İŞKUR tarafından günlük 20, aylık 550 lira ödeme yapılacak.
     Kursiyerler, iş kazası ve meslek hastalığına karşı İŞKUR tarafından sigortalanacak. Kursun ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek. Sertifika alan kursiyerlerin bir bölümü ihtiyaç doğrultusunda Otokarda istihdam edilecek.
     Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, endüstri meslek lisesindeki öğretmenlerin fabrikada kursiyerleri eğiteceğini belirterek, kursiyerlerin meslek sahibi olacaklarını söyledi.
     Teorik ve uygulamalı eğitimin ardından kursiyerlerin işbaşı yapacağını anlatan Kaya, Şubat ayının ilk haftası kursun başlamasını ümit ediyoruz. Kurs süreleri 3 ay ve 3 ayın sonunda fabrikada işe başlayacaklar. Yaptığımız çalışmaların meyvesini almaya başladık. Gerek işsiz vatandaşlarımız gerekse bu tür projelerden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız gereken önemi veriyor. Bu yıl istihdamda çok hızlı bir artışın olacağı dönemi yaşayacağımız kanaatindeyim diye konuştu.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber UMEM Beceri 10 Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER