Umuda Bir Kapak da Sen At

Umuda Bir Kapak da Sen At -Tavşanlıda bir esnaf öncülüğünde düzenlenen kampanyada 8 ayda biriken 440 bin plastik kapakla bir engelliye tekerlekli sandalye bağışlanacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Tavşanlı ilçesinde, bir esnaf öncülüğünde düzenlenen kampanya kapsamında 8 ayda toplanan 440 bin plastik kapakla alınan tekerlekli sandalye, bir engelliye bağışlanacak.
     Esnaf İbrahim Yılmazer, AA muhabirine, Umuda Bir Kapak da Sen At adıyla 2 Eylül 2011de plastik kapak toplama kampanyası başlattığını söyledi.
     Halkın ve çevredeki esnafın desteğiyle dükkanının önüne koyduğu damacanalarda, 8 ayda 780 kilogram ağırlığında 440 bin kapak biriktiğini belirten Yılmazer, şöyle devam etti:
     Başlangıçta çok olumlu değildi. Bilinçli değildik. Daha sonra bilinçli olmaya başladık. Hakikaten çok güzel destekler de aldık. Her hafta evlerinde biriktirdikleri kapakları cumartesi günleri halk pazarına geldiklerinde damacanalara atan yaşlı teyzelerimizin gayreti görülmeye değerdi. Artık halkımız çevre hassasiyeti bilincine erişiyor. Her şeyden önemlisi, bir plastik şişe kapağı doğada 200 yılda yok oluyor. Dolayısıyla doğayı da bunlardan temizlediğimizi, gelecek nesillere daha güzel çevre bırakacağımızı düşünüyorum.
     Yılmazer, kapaklarla temin edilen tekerlekli sandalyenin, Tavşanlı Kaymakamlığının belirleyeceği engelliye bağışlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş - Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Umuda Bir Kapak da Sen At Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER