Üniversite

Üniversite-sanayi işbirliği protokolü imzalandı -DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan: Kütahyadan dünya markaları çıkaracak bir süreci başlatmak istiyoruz


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     İşbirliği protokolü, Rektörlük Şeref Salonunda düzenlenen törende, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ile KÜTSO Başkanı Nafi Güral tarafından imza altına alındı. Törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Kaan Erarslan, bazı öğretim üyeleriyle KÜTSO yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
     Prof. Dr. Karaaslan, törende yaptığı konuşmada, Türkiyede üniversite-sanayi işbirliğinin uzun yıllardır çeşitli nedenlerle geciktiğini savundu.
     Protokolün uzun süreli hazırlık dönemi sonunda ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Karaaslan, şöyle devam etti:
     Arkadaşlarımız KÜTSO ve 16 meslek teşekkülünün başındaki arkadaşlarla önce Kütahya sanayisinin bir profilini, bir yol haritasını çıkarmaya çalıştı. Birbirimizi anlamaya çalıştık. Sanayicilerimiz ne istiyor, biz ne durumdayız, bizim imkanlarımız, potansiyelimiz nedir- Bunları anlamaya çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada karşılıklı olarak birbirimizin ne istediğini biliyoruz. Sanayi Ar-Ge ile büyüyen, gelişen, olgunlaşan ve nihayet amacına ulaşan bir süreçtir. Ar-Gesi olmayan bir sanayinin geleceği yoktur.
     Kütahyadan dünya markaları çıkaracak bir süreci başlatmak istiyoruz. Öğretim üyelerimizden 180i, sanayi ile işbirliği yapma konusunda iradelerini beyan etti. Sanayiye gidip fabrikalarda karşılıklı olarak firmaların sorunlarını çözmek ve onlara yol göstermek, danışmanlık yapmak üzere çalışmayı kabul ettiler. Bu bir adım giderek bu sayının artacağından emin olabiliriz. Bu bir başlangıç.
     Dünyada akredite laboratuvarlar kurup 12 milyon liralık laboratuvar malzemesi almayı planladıklarını dile getiren Prof. Dr. Karaaslan, laboratuvarları yeniden dizayn edeceklerini anlattı.
     Prof. Dr. Karaaslan, laboratuvarlar hizmete girdiğinde Kütahya sanayicisinin Denizli, Bursa, İstanbul, İzmir gibi illere test yaptırmak için gitmesine gerek kalmayacağı bilgisini verdi.
    
     -Bu işbirliği Türkiyeye örnek olacak-
    
     Güral ise bu işbirliğinin Türkiyeye örnek olması gerektiğine işaret ederek, şunları söyledi:
     Üniversitemiz kurulalı 20 yıl oldu. Bu 20 yılda fiziki yapısı, kadrolar tamamlandı ve bundan sonra üniversitenin iş dünyasına katkılarına sıra geldi. Sadece üretim sanayi alanında değil, ekonominin bütün kulvarlarında üniversite-sanayi işbirliğinin genişletilmesini arzu ederiz. Bugün iş dünyasında doğru bildiğimiz birçok yanlışlar var. Bu yanlışları bize gösterecek bilgili ve dışarıdan bakan gözlere ihtiyaç var. İşte o gözler de üniversitemizdeki değerli hocalarımızdır. Kütahyanın gündemine Ar-Ge ile inovasyon girecek. Pazarlama, üretim teknikleri ve finans bilgileri anlamında bu inovasyon çalışmaları çok önemli katkılar sağlayacak. Kütahyaya sağlayacağı gibi aynı zamanda ülke geneline de yansıyacaktır.
     (HŞ-SDT-DA)

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER