Üniversite

Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi paneli -Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Erginöz: Gelişmiş ülkeler sınıfında girebilmek için kalkınmada temel hedefimiz, orta teknolojili ürünlerin üretimini, ileri te


EDİRNE (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Ar-Ge Şube Müdürü Adnan Selçuk Erginöz, Gelişmiş ülkeler sınıfında girebilmek için kalkınmada temel hedefimiz, orta teknolojili ürünlerin üretimini, ileri teknolojili seviyeye taşımak dedi.
     Erginöz, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi Programları çerçevesinde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, günümüzde üniversite, sanayi ve kamu işbirliğinin önemli olduğunu söyledi.
     Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının akademisyen ve öğrencilere yönelik sanayi tezleri programı üzerinde özellikle durduğunu belirten Erginöz, devletin girişimcileri desteklediğini ifade etti.
     Erginöz, yaklaşık 200 ülkenin var olduğu 21. yüzyıl küresel dünyasında, herkesin üreterek kalkınabileceğini dile getirerek, Günümüzde hiçbir ülke kendi üretimlerini dışarıya karşı muhafaza etmiyor. Ülkeler artık duvarlarını kırdı. Türkiyemizde de dünya ticaretine imzasını koydu. Ülkemiz reyonlarına baktığımız zaman tüm dünyaya özgü malları görebiliyorsunuz diye konuştu.
     Türkiyenin 2023 yılı için önemli hedeflerinin olduğunu vurgulayan Erginöz, Türkiyenin bugün dünyanın 17nci büyük ekonomisine sahip olduğunu kaydetti.
     Erginöz, Türkiyenin ekonomik olarak çok büyük bir ülke haline geldiğini anlatarak, gelişmiş ülkeler sınıfında girebilmek için kalkınmada temel hedeflerinin, orta teknolojili ürünler üretimini ileri teknolojili seviyeye taşımak olduğunu bildirdi.
     Erginöz, bu seviyeyi yükseltmek için devletin, üniversite ve girişimcilere tüm desteğini sunduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER