Van Denizi Su Sporları Festivali

Van Denizi Su Sporları Festivali -Festival, yelken, kano, ördek yakalama ve çeşitli yarışmalarla sona erdi -Vali Karaloğlu: Van Gölünde Cambridge, Oxford, Boğaziçi ve Yüzüncü Yıl üniversitelerinin katılımıyla dörtlü küre


VAN (A.A) - Van Valiliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Van Denizi Su Sporları Festivali, yelken, kano, ördek yakalama ve çeşitli yarışmalarla sona erdi.
     Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde dün başlayan festival, bugün çeşitli etkinlik ve yarışmalarla devam etti. Halk yarışmalarının yer aldığı yağlı direkten bayrak alma, gölde ördek yakalama, yelken, kano yarışmaları ile kurumların katıldığı kürek müsabakası gerçekleştirildi.
     Festival kapsamında Gevaştaki Akdamar İskelesinde, Akdamar AdasınaAhtamara Aşkına Yüzme Yarışması yapıldı. 5 ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya Türkiyenin farklı illerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden (KKTC) 45 sporcu katıldı. Yaklaşık 4 bin metre yüzme yarışmasını 28 sporcu tamamlayabildi.
     Vali Karaloğlu, ada sahilinde yüzmeyi tamamlayan sporcuları karşıladı ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.
     KKTC Yüzme Federasyonu Başkanı Sedat Kaplan ise Vali Karaloğuna plaket verdi.
    
     -Van Gölünde ulusal ve uluslararası spor yarışları yapılabilir-
    
     Vali Münir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vanın tarihi ve doğal güzelliklerinin, kent ile vatandaşın hayatına yansımasını istediklerini belirterek, Bu sebeple Türkiyenin en büyük gölü olan ve yöre halkının deniz diye andığı Van Gölünün güzelliklerini vatandaşın hayatına yansıtmak için 3 yıl önce bu festivali başlattık. Daha önce Van Denizinin etrafında, çevresinde vatandaşlar adeta buraya sırtı dönük olarak yaşıyordu. Bu etkinlik ve yarışmalarla bunu ortadan kaldırıp, Van Gölünü turizme kazandırmak istiyoruz dedi.
     Festivalin her yıl biraz daha profesyonelleştiğini anlatan Karaloğlu, bu tür etkinliklerin uluslararası hale getirilmesi ve kurumsallaşması gerektiğini söyledi.
     Karaloğlu, dün başlayan festivalin açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçtan bir isteği olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     Van Gölünde Cambridge, Oxford, Boğaziçi ve Yüzüncü Yıl üniversitelerinin katılımıyla dörtlü kürek yarışmasının yapılmasını istiyoruz. Van Gölü üzerinde artık ulusal ve uluslararası spor yarışları yapılabilir. Tesislerimiz ve otellerimiz bunu kaldırabilecek kapasitedir. Bizim artık insanların kafasındaki Van uzaktır algısını yıkmamız lazım. Van uzak değil. Ankarada uçağa binen 50 dakika sonra Vanda oluyor.
     Van Gölünde yapılan çeşitli yarışmalarla sona eren festivale, İl Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, diğer kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız / Yahya Öylek
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Van Denizi Su Sporları Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER