Yabancı Kardeşlerim Üşümesin kampanyası

Yabancı Kardeşlerim Üşümesin kampanyası -Van Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıktan sonra yakalanan yabancılar için giyim kampanyası başlattı


VAN (A.A) - Van Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptıktan sonra yakalanan yabancılar için giyim kampanyası başlattı.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ve ilçelerde Türkiyeye giriş yaptıktan sonra yakalanan ve ülkelerine geri gönderilme işlemleri halen devam eden yabancıların, işlemleri tamamlanıncaya kadar Geri Gönderme Merkezinde barındırıldığı belirtildi.
     Bu durumdaki yabancıların büyük çoğunluğunun az gelişmiş ve ekonomik belirsizlik yaşayan ülkelerin vatandaşları olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:
     Geri Gönderme Merkezinde barındırılan yabancı uyruklu şahısların üzerlerinde giyecek mevsimsel kıyafetlerinin olmadığı ve mevcut kıyafetlerinin de ülkemize girişleri sırasında kullanılmayacak hale geldiği görülmüştür. Bu maksatla Yabancılar Şube Müdürlüğü organizasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğümüz merkez teşkilatında görevli mensuplarımız tarafından, gönüllülük esasına dayalı Yabancı Kardeşlerim Üşümesin isimli kampanya başlatılmıştır.
     Proje kapsamında toplanan kıyafet ve oyuncakların Geri Gönderme Merkezi deposunda temizlenerek tasnif edildiği bildirilen açıklamada, kıyafetlerin, kentte sığınmacı statüsünde yaşayanlar ile işlemleri tamamlanarak ülkelerine gönderilen yabancılara dağıtımına başlandığını ifade edildi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Yabancı Kardeşlerim Üşümesin kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER