Yazarlar Okullarda projesi

Yazarlar Okullarda projesi -Yazar Kiremitçi, proje kapsamında Mudanyada öğrencilerle bir araya geldi


BURSA (A.A) - İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Yazarlar Okullarda projesi kapsamında yazar Tuna Kiremitçi, Mudanyada öğrencilerle bir araya geldi.
     İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün 2011 yılında başlattığı, koordinatörlüğünü 2012 yılında İstanbulda yılın öğretmeni seçilen Büyük Reşit Paşa İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Yusuf Çopurun yaptığı proje kapsamında, yazar Tuna Kiremitçi, Ahmet Rüştü Lisesinde öğrencilerle buluştu.
     Çopur, etkinlikte yaptığı açıklamada, Türkiyede okuma projelerinin bir çoğunun soyut ve havada kaldığını belirterek, Öğrencileri okudukları kitapların yazarlarıyla buluşturmak, okumayı sevdirmenin en kalıcı ve en güzel yollarından birisidir. Bu fikirle yola çıkıp amacımız öğrencilerde okuma alışkanlığını kalıcı hale getirmektir. İstanbulda 1 yılda 100 bin öğrenciye ulaştık. Projemiz yakın zamanda tüm Türkiyeye yayılacak dedi.
     Daha sonra söz alan yazar Kiremitçi, öğrencilere bir şey verdiklerini, kendilerinin de öğrencilerden bir şeyler öğrendiklerini belirterek, kitaplarını öğrenciler için imzaladı.
    
     Muhabir: Ömer Bilik / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yazarlar Okullarda projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER