Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı ve Manisaya

Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı ve Manisaya Etkileri konferansı -AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi: Büyükşehir Belediyesi şehrin her tarafına eşit şekilde elini uzatacağı için şehrin her tarafı aynı anda kalkınacaktır


MANİSA (A.A) - AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Büyükşehir Belediyesi şehrin her tarafına eşit şekilde elini uzatacağı için, şehrin her tarafı aynı anda kalkınacaktır dedi.
     Tanrıverdi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı ve Manisaya Etkileri konulu konferansta yaptığı konuşmada, nüfus bakımından Türkiyenin 14üncü büyük kenti olan Manisanın büyükşehir belediyesi olmayı hak ettiğini söyledi.
     Yerel yönetimleri güçlü olan ülkelerde demokrasi, insan hakları ve evrensel hukuk normlarının iyi işlediğini vurgulayan Tanrıverdi, Çağımızda önemi, işlevi giderek artan yerel yönetimlerin önümüzdeki süreçlerde daha da belirleyici olacağı açıktır dedi.
     Kentlerin, farklı alanlarda marka şehirlere dönüştürülmesi gerektiğini, bu kapsamda yerel yönetimlerde hizmet ile mevzuat alanınında değişimler gerçekleştirildiğini vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:
     Yasal düzenlemeler ile yerel yönetimlerin idari, mali ve teknik kapasitelerinin güçlendirildi, hizmet maliyetlerini düşürülerek kaynak israfının önüne geçildi. Yasanın çıkması aşamasında tüm kesimlerden görüş alındı. Yasa ile Büyükşehir Belediyesi olacak 13 il içinde nüfus bakımından Manisa 3üncü sırada yer alıyor. Hizmet aksamasının olması mümkün değildir, kamu görevlerinde bir bütünlük söz konusudur. Büyükşehir Belediyesi şehrin her tarafına eşit şekilde elini uzatacağı için şehrin her tarafı aynı anda kalkınacaktır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Yeni Büyükşehir Yasa Tasarısı ve Manisaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER