Yerinde Canlı Laparoskopik Üroloji kursu

Yerinde Canlı Laparoskopik Üroloji kursu -Kursta, iki hastaya laparoskopik cerrahi uygulandı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada düzenlenen Yerinde Canlı Laparoskopik Üroloji kursu kapsamında iki hastaya laparoskopik cerrahi uygulandı.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında, oturum başkanlığını Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı ve Doç. Dr. Şahin Kabayın yaptığı kursta, Op. Dr. Yakup Karakaya vaka takdimleri, Yrd. Doç. Dr. Bekir Aras laparoskopik pyeloplasti ve laparoskopide kullanılan enerji kaynakları, Op. Dr. Burak İşler laparoskopide anestezi, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yücel laparoskopinin komplikasyonları, Endoüroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Turan Çaşkurlu laparoskopik nefretomi, Doç. Dr. Volkan Tuğcu laparoskopik pyelospati konularında sunumlar yaptı.
     Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, kursta yaptığı konuşmada, doktorlar arasında yapılması zor olduğu bilinen laparoskopik ameliyatlardan bazılarının, Kütahyada gerçekleştirileceğini bildirdi.
     DPÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yücel de Endoüroloji Derneğinin katkılarıyla Kütahyada güzel bir organizasyon yaptıklarını dile getirerek, laparoskopik ameliyatların hastanın daha kaliteli bir hayata kavuşmasını sağladığı bilgisini verdi.
     DPÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kabay ise laparoskopik cerrahinin, hastalara daha konforlu bir ameliyat sunan, hastaların hastanede kalış süresini azaltan, daha az ağrı hissetmelerini sağlayan yöntemlerden biri olduğuna dikkati çekerek, hastalara açık cerrahi yapılmadığı için ameliyat izlerinin de az olduğunu söyledi.
     Bu yöntemin Kütahyada uygulanmaya başlandığını anlatan Doç. Dr. Kabay, Endoüroloji Derneğinin katkılarıyla bu uygulamayı geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti.
     Prof. Dr. Çaşkurlu, son 5 yıldır özellikle Türkiye çapında yeni gelişen teknolojilere adaptasyon amacıyla laparoskopik cerrahi ve bazı cerrahi dallarında meslektaşlarına eğitimler verdiklerini bildirerek, Laparoskopik yöntem, hastanın konforunu artıran, işe dönüşünü kolaylaştıran, yan etkileri azaltan bir cerrahi olması nedeniyle tercih ediliyor ifadesini kullandı.
     Daha sonra, iki hastaya laparoskopik yöntemle ameliyat uygulanarak, doktorlara bu yöntemin aşamaları anlatıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Yerinde Canlı Laparoskopik Üroloji kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER