YİBO Evim Başarmak Hedefim projesi

YİBO Evim Başarmak Hedefim projesi -Gümüşhane Valisi Mayda: Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi, konuyu bilmeleri ve konuyu bilerek yollarında ilerlemesi çok önemlidir


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi, konuyu bilmeleri ve konuyu bilerek yollarında ilerlemesi çok önemlidir dedi.
     Milli Eğitim Müdürlüğünce Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında hazırlanan YİBO Evim Başarmak Hedefim projesinin sona ermesi dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezinde ödül töreni düzenlendi. Törene Vali Maydanın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kurum müdürleri, YİBO müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Vali Mayda, burada yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan çocukların iyi yetişmesinin, konuyu bilmelerinin ve konuyu bilerek yollarında ilerlemesinin çok önemli olduğunu belirterek, Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan sosyal destek projesi, bölgemizde yer alan illerde gerek kamu kuruluşları gerekse özel sektör tarafından yapılan projeleri destekliyor. Bu yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan projelerimiz, Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanarak hayata geçirildi dedi.
     Geçen yıl itibariyle uygulamaya giren YİBO Evim Başarmak Hedefim projesinin de çok önemli bir yer işgal ettiğini ifade eden Vali Mayda, şunları söyledi:
     Başarı, çocukta var olan zekanın ve çalışmanın motivasyonu ile mümkün oluyor. Bu projemizde de o vardı. YİBOda okuyan öğrencilerimizin bilgi ve donanımlarının takviyesi suretiyle sınavlarda daha başarılı performans sergilemeleri ve sonuçta da iyi okullara girmeleri amaçlanmıştı. Bugün bu başarıyı yakalamış ve güzel bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Bizim için, ilimizde yaşayan her çocuk bireysel anlamda çok önemli. Tümünün iyi eğitim görmek suretiyle istedikleri okulda okumaları, sevdikleri bir mesleğe sahip olmaları en büyük dileğimizdir.
     Milli Eğitim Müdürü Aktaş ise zamanın ve nesillerin değiştiğini, insanın var olmaya devam ettiğini kaydederek, İnsan varlığının yaşamasında, çocuklarımız ve gençlerimiz çok önemlidir. Bir milletin de geleceğidir. Çocuklarına, gençlerine çok iyi eğitim veren milletlerin geleceği de teminat altındadır. Bu noktada öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında elimizden geleni yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından projeye katılan 585 öğrenciden ilk 50sine, Vali Mayda ve törene katılanlar tarafından ödülleri verildi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber YİBO Evim Başarmak Hedefim projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER