Yöresel Ev Yemekleri kursunu tamamlayanlara sertifika

Yöresel Ev Yemekleri kursunu tamamlayanlara sertifika - Şanlıurfa Belediyesince Urfa mutfağına özgü ev yemeklerinin unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kadınlara yönelik başlatılan Yöresel Ev Yemekleri ku


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Belediyesince Urfa mutfağına özgü ev yemeklerinin unutulmaması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla kadınlara yönelik başlatılan Yöresel Ev Yemekleri kursu tamamlandı.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, kursu tamamlayan 45 kadına, Mutfak Müzesinde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
     Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, belediye olarak tarihi geçmişe, geleneklere, halkın örf ve adetlerine, büyük önem verdiklerini belirterek, kentte yürütülen koruma ve onarım çalışmalarının bu hedefte sürdürüldüğünü kaydetti.
     Kentin tarihi dokusuna uygun motiflerin işlendiği Urfa Mutfak Müzesinin aslına uygun bir şekilde restore edilerek hizmete girdiğini hatırlatan Fakıbaba, Her toplantımda 3 M formülü üzerinde duruyorum. Bunlardan biri mutfak, diğeri müzik son M ise mağara. Geleneksel mutfak kültürünü dünyaya ve Türkiyeye tanıtmayı amaçlıyoruz. Urfa Mutfak Müzesinde geçmişten günümüze oluşan eski mutfak malzemelerini sergileniyoruz dedi.
     Daha sonra Fakıbaba kursiyerlere sertifikaların verdi. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerce hazırlanmış yöresel yemekler davetlilere ikram edildi.
     Törene Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Aydın, Emin İzol, Ahmet Al, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın/Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Yöresel Ev Yemekleri kursunu tamamlayanlara sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER