Yuvanız Sizi Bekliyor fotoğraf sergisi

Yuvanız Sizi Bekliyor fotoğraf sergisi


MUĞLA (A.A) - Elektrik dağıtım şirketi Aydem, Marmariste leyleklerin konu edildiği Yuvanız Sizi Bekliyor isimli fotoğraf sergisi açtı.
     Genelde elektrik nakil direklerinin üzerine yuva yapan leyleklerin güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için Aydın, Denizli ve Muğlada çalışmalar yapan Aydem, Atatürk Meydanında konuyla ilgili fotoğrafların yer aldığı sergiyi vatandaşların ve turistlerin beğenisine sundu.
     Çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Aydem Kurumsal İletişim ve Eğitim Müdürü Elvan Yazıcı, sosyal sorumluluk taşıyan projelere ve çevreyle uyumlu çalışmalara önem verdiklerini söyledi.
     Başlattıkları Leylekler Ölmesin projesinin çıkış noktasının, kendilerine ulaşan leylek ölüm haberleri olduğunu belirten Yazıcı, Leyleklerin elektrik çarpmalarından kaynaklanabilecek ölümlerini engellemek için elektrik direkleri üzerine güvenli yaşam platformları yerleştirdik. Bu konuda çalışmalarımıza devam ediyoruz dedi.
     Proje kapsamında leylekleri elektrik hatlarından koruyan bini aşkın yaşam platformunu Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki yoğun leylek göçü alan bölgelere monte ettiklerini anlatan Yazıcı, bu sayede hizmet verdikleri bölgedeki leylek ölümlerine son verdiklerini kaydetti.
     Yazıcı, yaşam platformlarının bulunduğu direklere yalıtım yaparak, özellikle yavruların ilk uçmaya başladığı zamanlarda meydana gelen kazaların önlenmesini amaçladıklarına dikkati çekti.
     Denizli Fotoğraf Topluluğunun leyleklerin doğal yaşam alanlarına düzenledikleri gezide çekilen fotoğrafları müşterileriyle buluşturarak çevre duyarlılığı konusunda farkındalığı artırmayı hedeflediklerini dile getiren Yazıcı, Marmarislilerin ve turistlerin sergiye duydukları ilgiden de oldukça memnun kaldıklarını ifade etti.
     Sergi açılışına Marmaris Belediye Başkanvekili Zehra Yüzak ve AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Metenin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Yuvanız Sizi Bekliyor sergisinin iki gün süreyle açık olacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Yuvanız Sizi Bekliyor fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER