Zafer Havalimanı açılıyor

Zafer Havalimanı açılıyor -KÜSİAD Başkanı Ceylan: Kütahya ve bölgeye ciddi hareketlilik getirecek Zafer Havalimanına her kesimin sahip çıkması gerekiyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜSİAD) Başkanı Mehmet Ceylan, Kütahya ve bölgeye ciddi hareketlilik getirecek Zafer Havalimanına her kesimin sahip çıkması gerektiğini bildirdi.
     Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin de ihtiyacını karşılayacak havalimanının son derece önemli bir hizmet olduğunu belirtti.
     Bürokratından iş adamına, esnafından işçisine toplumun her kesiminin siyasi ideolojileri bir kenara bırakıp havalimanına sahip çıkması gerektiğine dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:
     Afyonkarahisar bu işe ciddi sahip çıkıyor. Çünkü potansiyellerini kullanmak için havalimanının öneminin farkındalar. Canla başla çalışıyorlar. Bizim de burayı ne kadar istediğimizi göstermemiz lazım. Kütahya ve bölgeye ciddi hareketlilik getirecek Zafer Havalimanına her kesimin sahip çıkması gerekiyor. İşimiz olsa da olmasa da her ay dernek üyesi arkadaşlarımızdan 8-10 kişiyi havayoluyla değişik yerlere gönderme hedefimiz var. Mesele sadece uçakların dolu gidip gelmesi de değil aslında. Bu kültürün oluşması lazım. İş dünyası nasıl olsa işi gereği sıkça şehir dışına çıkıyor. Bunun havayoluyla olmasını teşvik edeceğiz. Kütahya, ulaşım problemini Zafer Havalimanı ile büyük ölçüde aşacak ve çok büyük bir avantaja kavuşacak. Burası bizim sıçrama tahtamız olmalı. Tarih, turizm ve diğer potansiyellerimizi değerlendirme fırsatımızı iyi kullanmalıyız. Bu havalimanını dünyaya açılan kapımız olarak görmeli, Kütahyanın olduğu yerde saymaması ve gelişmesi için bu tarihi bir milat olarak kabul etmeliyiz. Her şey bir anda olmaz. Bu heyecanı geniş kitlelere yaymalı ve sürekli hale getirmeliyiz.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Zafer Havalimanı açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER