Zirve Yayınevi iddianamesinin mahkemeye sunulması

Zirve Yayınevi iddianamesinin mahkemeye sunulması -Protestan Kiliseler Derneği Genel Sekreteri Şahin: -Umutsuz değiliz, bu yeni süreç bize bu davanın çözüleceğine dair umut verdi


MALATYA (A.A) - Protestan Kiliseler Derneği Genel Sekreteri Umut Şahin, Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin hazırlanan iddianamenin mahkemeye sunulmasına ilgili, Umutsuz değiliz, bu yeni süreç bize bu davanın çözüleceğine dair umut verdi dedi.
     Şahin, Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Aksoyun hazırladığı 761 sayfalık toplam 19 sanıklı iddianamenin Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesine sunulmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçeğin ortaya çıkmasını istediklerini söyledi.
     Davanın başından beri, avukatlar ve mahkeme heyetinin büyük bir titizlikle çalıştığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
     Umut ediyoruz ki, detaylı, güzel, kuşkuya yer bırakmayan bir iddianame olmuştur. Amacımız kimsenin ceza almasından çok gerçeğin ortaya çıkmasıdır. Umutsuz değiliz, bu yeni süreç bize bu davanın çözüleceğine dair umut verdi. Titizlikle davanın başından beri çalışan avukat arkadaşlarımıza, mahkeme heyetine teşekkür ediyoruz.
     Malatyada 18 Nisan 2007de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüştü. Zirve Yayınevi cinayetleriyle ilgili açılan mevcut davada, 6sı tutuklu 9 sanık yargılanıyor.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Ahmet Ekici
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Zirve Yayınevi iddianamesinin mahkemeye sunulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER